Контракти.ua

13672  —  03.06.22
Як вибрати сало та перевірити його якість ще на ринку
Як вибрати сало та перевірити його якість ще на ринку

Поради знайшли на каналі досвідченого свинаря. Звертати увагу потрібно не тільки на колір та запах, а й на товщину шкірки та щільність продукту.

Як і кисломолочний сир, якість сала можна перевірити вже на ринку. Зробити це можна дуже швидко. Пише food.segodnya.ua.

Звичайно, краще, якщо на ринку ви потрапите на господаря свині, а не на реалізатора. Тоді в нього можна спитати, чим годували тварину.

Експерти кажуть, що ніжне сало буде, коли додавати до раціону свині варену картоплю. Смачний м'ясний прошарок буває, якщо свиня, крім іншого, їла яблука.

Як вибрати сало та перевірити його якість

У хорошого сала рожевий відтінок. Дуже смачне сало від свині, а не від кабанчика. Сало можна понюхати, а потім трохи обпалити. Відчуєте запах сечовини – це був кабан.

У хорошого продукту запах ніжний, із солодкувато-молочними нотами.

Вибирайте сало зі спини або бічної частини туші. Його можна солити, тушкувати або смажити. Якщо купили сало зі щоки або шиї, зазвичай у такого продукту шкірка товща, його можна запекти або покоптити.

Візуальний огляд. Сало має бути ніжного білого кольору або з рожевим відтінком. Якщо побачили червонуватий відтінок, то свиню зарізали під час її "весільного" періоду.

Товщина хорошого сала – від трьох до шести сантиметрів.

Як вибрати м'яке сало

Звертайте увагу на шкірку. Вона має бути без щетини і добре вискоблена. Помітили на шкірці щетину? Тоді таке сало купувати не треба.

Це каже про те, що господар погано обробив продукт і міг так само недбало поставитися до зберігання та транспортування туші.

Колір шкіри принципового значення не має – він може бути як білим, так і жовтого відтінку.

Тепер варто запам'ятати: що тонша шкірка, то буде м'якшим і ніжнішим сало.

Хороше сало чи ні, можна перевірити, проткнувши його виделкою, ножем або сірником. Якщо сало та шкірка легко протикаються, але при цьому ви відчуваєте щільність – продукт можна купувати.

На дотик сало має бути жирним, але не липким, слизьким та вологим.

Візьміться за куточок сала. Під теплом пальців сало злегка розм'якшиться, тверде сало та сало з прожилками легко відчувається.

Проведіть нігтем по салу – якщо сала зшкрябалося зовсім небагато, отже, воно жорстке.

Статьи по теме
Справжня козацька страва: як приготувати мелене сало з часником
Справжня козацька страва: як приготувати мелене сало з часником

Найдавніша козацька закуска - це ситна, поживна, неперевершено смачна та корисна страва. Вона найбільше смакує з чорним хлібом і той, хто спробує її хоч раз - ніколи вже не забуде. А в наш час така закуска може бути не тільки смачним перекусом, а й підживить сили у дорозі й в укритті. А ще така страва - відмінна страва з антивірусними властивостями.
02.03 — 344

Як вибрати смачне якісне сало і не прогадати: хитрість, про яку мало хто знає
Як вибрати смачне якісне сало і не прогадати: хитрість, про яку мало хто знає

Досвідчені продавці рекомендують вибирати сало лише за такими ознаками.
10.02 — 326

Сало в лушпинні цибулі з чорносливом: оригінальний рецепт
Сало в лушпинні цибулі з чорносливом: оригінальний рецепт

Якщо хочеться копченого сала, але коптити зовсім немає бажання, варимо сало в лушпинні цибулі з чорносливом. Воно виходить наче копчене, але водночас не використовуємо жодної хімії, а лише натуральні інгредієнти.
18.10.23 — 1203