Контракти.ua

4669  —  03.06
Королівський торт "Червоний оксамит": найпростіший рецепт розкішного десерту
Королівський торт

Торт "Червоний оксамит", або Red Velvet Cake готувати нескладно, а його вигляд вразить ваших гостей. Пекти його краще до свят, але практикуватися можна хоч кожен день.

Рецептом поділилася відомий фуд-блогер Alina FooDee. Пише rbc.ua.

Інгредієнти

Коржі для торта:

  • Яйце С0 - 2 шт. (Вага 120 г)
  • Вершкове масло 82,5% - 90 г
  • Вершки 10% - 150 г
  • Какао - 10 г
  • Сіль - щіпка
  • Цукор - 170 г
  • Борошно - 200 г
  • Розпушувач - 6 г
  • Червоний барвник - 1-2 ч. л. (можна гелевий)

Для крему:

  • Маскарпоне - 250 г (або інший вершковий сир)
  • Вершки 33% - 200 г
  • Цукрова пудра - 30 г (за смаком)
  • Ванільний цукор - 1 ч. л.

Для просочення:

  • Вершки 10% - 30-100 г (залежить від того, наскільки вологі коржі ви любите)
  • Джем або варення полуничне, малинове або вишневе - 5-6 ст. л.

Покрокове приготування торта

Вершкове масло кімнатної температури збийте з цукром і дрібкою солі, по одному додайте яйця, збийте до пишної однорідної маси. Влийте вершки. Всі інгредієнти обов'язково повинні бути кімнатної температури.

Борошно змішайте з розпушувачем, просійте какао, все перемішайте. Частинами додайте сухі інгредієнти до рідких, замішуючи однорідне тісто. Довго збивати не потрібно. Додайте барвник до отримання бажаного кольору.

Перелийте тісто у форму діаметром 18 см, випікайте при 180 градусах 30-40 хвилин, орієнтуючись по своїй духовці і по готовності коржа. Готовність можна перевірити дерев'яною шпажкою, вона повинна виходити повністю сухою. Готовому коржу дайте охолонути у формі протягом 15-20 хвилин, потім дістаньте з форми, упакуйте в харчову плівку і дайте повністю охолонути. Можна залишити в холодильнику на 4-8 годин, щоб він дозрів.

Вершковий сир і вершки для крему обов'язково повинні бути дуже холодними, а вершки обов'язково жирністю 33%, вершки меншої жирності не зіб'ються. До вершкового сиру і вершків додайте цукрову пудру за смаком і ванільний цукор. Починайте збивати на маленькій швидкості, поступово її збільшуючи.

Збивайте крем до пишності, але не дуже довго, інакше може відокремитися сироватка і вийти вершкове масло.

Коли корж повністю охолоне і відлежиться, зріжте верхівку, вирівнюючи таким чином корж. Сам корж можна розрізати на 2 або 3 частини за бажанням.

Кожен корж просочіть вершками, змастіть варенням. Половину крему викладіть на нижній корж. Зверху покладіть другий корж. Верх і боки торта покрийте кремом, що залишився, поставте в холодильник на 20-30 хвилин, щоб крем схопився.

Верхівку, яку обрізали раніше, подрібніть в крихту за допомогою блендера. Прикрасьте верх і боки торта крихтою.

Дайте торту просочитися мінімум 1-2 години, а краще залиште в холодильнику на ніч, і можна насолоджуватися!

Статьи по теме
Середа буде дощовою: прогноз погоди в Україні на 3 серпня
Середа буде дощовою: прогноз погоди в Україні на 3 серпня

Погода буде мінливо хмарною.
03.08 — 1572

Зеленський нагородив орденом українку, яка отримала медаль Філдса
Зеленський нагородив орденом українку, яка отримала медаль Філдса

Президент Володимир Зеленський відзначив математика, завідувача кафедри теорії чисел Федеральної політехнічної школи Лозанни Марину В’язовську орденом «За заслуги» І ступеня.
14.07 — 1401

Українка отримала найпрестижнішу премію з математики
Українка отримала найпрестижнішу премію з математики

Міжнародний конгрес математиків (МКМ) оголосив українку Марину В'язовську однєію з лауреатів найпрестижнішої математичної нагороди - Філдсівської премії 2022 року (медаль Філдса).
06.07 — 1538