Контракти.ua

460  —  30.05.22
З початку війни вакансій стало втричі менше
З початку війни вакансій стало втричі менше

Найкраща ситуація з кількістю вакансій у Львівській, Дніпропетровській, Харківській областях і місті Києві. Зростає попит на водіїв, будівельників, робітників комунальних підприємств, у переробній сфері та торгівлі.

Про це на брифінгу повідомила директорка Державного центру зайнятості України Юлія Жовтяк, передає LB.ua.

"У нас точно зросте попит на будівельні професії, робітників комунальних підприємств. На сьогодні вже є досить високий попит на водіїв. До воєнного стану такий попит також був, але сьогодні ми бачимо зростання. Так само багато вакансій у переробній промисловості", – заявила вона.

За словами Жовтяк, уже починає з’являтися все більше вакансій у сфері торгівлі.

"Ще два місяці тому кількість таких вакансій у торгівлі була досить низкою. У цілому, звісно, ситуація з вакансіями у нас набагато гірша, ніж раніше. Якщо брати за основу базу вакансій Служби зайнятості, то їх кількість упала втричі. Наразі в нашій базі 22 тисячі вакансій", – наголосила директорка Центру зайнятості.

Жовтяк додала, що найкраща ситуація з ринком праці наразі у Дніпропетровській, Харківській, Львівській областях і місті Києві.

"Саме Дніпропетровська та Львівська області вважаються найкращими за показниками, кількістю вакансій і роботою на сьогодні", – підсумувала вона.

Статьи по теме
Споживчі настрої українців значно покращилися
Споживчі настрої українців значно покращилися

Індекс споживчих настроїв українців в серпні 2024 року зріс на 10 пунктів та становить 80,0 п. Зросли усі складові індикатора.
12.09 — 194

Кількість офіційних безробітних в Україні за рік зменшилася у понад 2 рази
Кількість офіційних безробітних в Україні за рік зменшилася у понад 2 рази

В Україні за рік кількість безробітних зменшилася у понад два рази. Станом на жовтень 2023 року вона становила 97,3 тис. офіційних безробітних, а рік тому - 239,1 тис. осіб.
20.11.23 — 359

В НБУ прогнозують дефіцит кваліфікованих працівників
В НБУ прогнозують дефіцит кваліфікованих працівників

За прогнозом НБУ, рівень безробіття у 2023 році становитиме 19,1% порівняно із 21,1% у 2022 році. Зайнятість поступово зростає завдяки відновленню економічної активності та збільшенню попиту на робочу силу.
14.11.23 — 378