Контракти.ua

886  —  24.05.22
У Мелітополі військові та партизани паралізували поставку зброї на захоплені території - мер
У Мелітополі військові та партизани паралізували поставку зброї на захоплені території - мер

Українські спецслужби разом із військовими та партизанами Мелітополя провели успішну спецоперацію, що мала на меті паралізувати поставку зброї та боєприпасів до тимчасово захоплених росіянами територій.

Про це сказав під час телемарафону міський голова Мелітополя Іван Федоров, передає Укрінформ.

"Сьогодні спецслужбами України, військовими та партизанами міста Мелітополя вдалося провести вдалу спецоперацію, яка стосувалася того, щоб паралізувати доставку вогнепальної зброї, боєприпасів до Мелітополя та всіх окупованих рашистами територій. Думаю, спецслужби трохи пізніше дадуть деталі, які втрати поніс ворог, але ця операція пройшла успішно", - сказав Федоров.

За його словами, це вже четверта за останній тиждень спільна робота спецслужб і партизанів, і це напружує колаборантів та загарбників.

Міський голова Мелітополя заявив, що партизанський рух на тимчасово захоплених територіях дуже ризикований, бо після кожної такої спроби, загарбники оточують цілі мікрорайони, обшукують квартири, допитують, затримують цілі сім'ї, але опір людей на цих територіях дуже великий, вони готові йти на ризик.

Федоров поінформував, що на цей час із Мелітополя виїхало понад 70 тис. осіб,- це приблизно половина мешканців. Але сьогодні можливості виїхати з міста немає, бо три дні тому вороги заблокували блокпост на лінії бойових дій і тепер понад 1000 приватних авто з Мелітополя, та Енергодара, які намагаються виїхати в бік Запоріжжя, стоять у Василівці.

Загарбники прикриваються цими людьми, як живим щитом.

За інформацією ЗМІ, сьогодні в окупованому Мелітополі лунали постріли та вибухи, медіа повідомляють про підірвані залізницю.

Як повідомляв Укрінформ, у деяких тимчасово захоплених містах і селах Запорізької області кількість військових рф уже перевищує чисельність місцевих мешканців. Загарбники продовжують грабувати мирне населення. Така ситуація, зокрема, й у Василівці.

На Запорізькому напрямку фіксується зниження інтенсивності ведення бойових дій. Ворог здійснює перегрупування для посилення окремих напрямків. Велися бойові дії в районі населених пунктів Комишуваха та Василівка.

Статьи по теме
Закон про мобілізацію: депутатів можуть позбавити броні – ЗМІ
Закон про мобілізацію: депутатів можуть позбавити броні – ЗМІ

Депутатів Верховної Ради можуть залишити без броні від мобілізації.
14.01 — 1611

Як українці ставляться до попередніх президентів: дані опитування
Як українці ставляться до попередніх президентів: дані опитування

До попередніх президентів України громадяни ставляться по-різному: частина сприймають їх позитивно, частина - негативно. Найкраще ставлення до президентів, які займали проукраїнську позицію.
25.03.23 — 2289

В Україні хочуть узаконити партнерство для одностатевих пар
В Україні хочуть узаконити партнерство для одностатевих пар

У Верховну раду подали на реєстрацію законопроєкт про реєстровані партнерства. Він дасть змогу партнерам в одностатевих і різностатевих парах без шлюбу мати такі самі права, як і в законного подружжя.
08.03.23 — 845