Львівський сирник - це віковічна класика, яку готують поколіннями. Смак десерту знайомий багатьом, отже, давайте спробуємо начаклувати галицьке диво на власній кухні.
Рецептом поділилася відома українська кулінарка Лілія Цвіт. Пише rbc.ua.
Інгредієнти для форми 35*12 см чи круглої 22 см
Для помадки:
Залийте родзинки кип'ятком і залиште на 10 хвилин. Добре обсушіть родзинки паперовим рушником.
Секрет приготування полягає в правильному кисломолочному сирі. Варто взяти домашній сир з великою жирністю та без сторонніх запахів.
Додайте до сиру цукор та яйця і перебийте блендером. Додайте жирне розтоплене (не гаряче) вершкове масло. Ретельно перемішайте.
Покладіть манку і знову все ретельно перемішайте. В кінці додайте родзинки. Замісіть тісто.
Застеліть форму пергаментом і викладіть нашу масу.
Випікайте при 180 градусів одну годину. Охолодіть у формі і викладіть, перевернувши.
Зробіть помадку. До молока додайте цукор і перемішайте. Додайте масло та поставте на невеликий вогонь. Доведіть до кипіння, додайте просіяне какао і перемішуючи проваріть ще 2-3 хвилини.
Щедро полийте охолоджений сирник шоколадною помадкою. Залиште в холодильнику настоятися кілька годин.