Контракти.ua

2004  —  22.05.22
В Україну після "штормового" циклону Emmelinde прийдуть температурні гойдалки з грозами
В Україну після

Погода в Україні в неділю, 22 травня, визначатиметься впливом активного циклону "Emmelinde", чиї атмосферні фронти принесуть посилення вітру, а також опади та похолодання в деяких регіонах. Наступного тижня очікуються "температурні гойдалки" і грозові дощі.

Про це йдеться в прогнозі синоптиків Укргідрометцентру та на сайті Meteoprog.

На сьогодні оголошено попередження про небезпечні метеорологічні явища практично по всій країні через штормові пориви вітру до 15-20 метрів на секунду - I рівень небезпеки ("жовтий").

  • Погода 22 травня на заході України

Дощ прогнозується вдень переважно на Поліссі. Пориви вітру місцями сягатимуть 17-22 м/с, напрямок - північно-західний. У західних областях очікується зниження температури повітря вночі +9 ...+12 градусів, вдень близько +14... +18 градусів (тепліше буде на Закарпатті - до +23 градусів).

  • Погода 22 травня в північних областях

На півночі України протягом доби прогнозується похмура і дощова погода. Пориви до 20 м/с очікуються в Київській та Чернігівській областях. Стовпчики термометрів будуть варіюватися вночі між +10... +13 градусами, вдень покажуть +13... +16 градусів.

  • Погода 22 травня в центрі України

У центральних областях вдень вірогідний короткочасний дощ, але переважно буде без опадів. Очікуються пориви 15-20 м/с.Температура повітря вночі становитиме +11... +14 градусів, вдень +15... +17 градусів.

  • Погода 22 травня в південних областях

Місцями на півдні країни можливі невеликі дощі з грозою в нічний час, хоча вдень в регіонах буде сухо. Пориви - ті ж 15-20 м/с. Стовпчики термометрів вночі покажуть +13... +16 градусів, в денний час очікується +21... +23 градусів.

  • Погода 22 травня в східних областях

На сході України протягом доби є ймовірність невеликих дощів. Вітер теж буде з поривами до 15-20 м/с. Вночі температура повітря складе +12...+14 градусів, вдень від +17... +20 градусів (тепліше буде в Запорізькій області: +20... +22 градусів).

Тиждень розпочнеться з похолодання та дощів

Вже в понеділок, 23 травня, практично всю територію України накриють опади. Похолодає ще більше.

Так, в середньому по країні температура повітря вдень очікується +13... +17 градусів, вночі +7... +9 градусів (тепліше в темний час доби буде в південних областях і на Закарпатті +10... +12 градусів, найхолодніше - на півночі +5... +7 градусів).

У вівторок, 24 травня, опади залишаться тільки на Лівобережжі. У західні області почне повертатися тепло тільки вдень (+18... +22 градусів), хоча вночі буде відчутно свіжо (+4... +7 градусів). На решті частини території країни температура повітря особливо не зміниться, хіба що ночі теж будуть прохолодніше.

А ось в середу, 25 травня, потеплішає вже скрізь, повернувшись до 20-градусних значень, при цьому на заході України буде ще тепліше - до +25... +27 градусів, хоча така синоптична картина буде супроводжуватися грозовими дощами.

У четвер, 26 травня, потепління "закріпиться", а ось грозові опади розширяться - сухо буде лише в південних і більшості східних областях.

Статьи по теме
На тлі потепління. Синоптики попередили, де до кінця робочого тижня пройдуть дощі
На тлі потепління. Синоптики попередили, де до кінця робочого тижня пройдуть дощі

Сьогоднішній день принесе всій Україні відчутне потепління та можливість погрітися на сонці.
вчера, 15:36 — 240

Синоптики потішили прогнозом погоди в Україні: наскільки потепліє
Синоптики потішили прогнозом погоди в Україні: наскільки потепліє

До України йде весняне тепло.
вчера, 09:16 — 203

Коли в Україні потеплішає до +20: прогноз синоптикині
Коли в Україні потеплішає до +20: прогноз синоптикині

У всіх областях переважатиме суха та сонячна погода.
27.03 — 359