Контракти.ua

839  —  20.05.22
Україна з часом перейде у наступ - британський міністр
Україна з часом перейде у наступ - британський міністр

З постійною допомогою союзникв Україна зможе наростити достатні сили та перейти у наступ у війні з росією.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, таку думку в ефірі канадського суспільного мовника CBC висловив міністр з питань збройних сил Великої Британії Джеймс Хіппі.

«Думка про те, що після замороження цього конфлікту ми погодимося, що тогочасна лінія зіткнення, - це новий де-факто міжнародний кордон, лише винагородить путіна за його агресію і, що гірше, заохотить його переозброїтися й за кілька років спробувати відкусити ще шматок України. Треба прямо говорити, що коли це перетвориться на позиційну війну - а це трапиться, - необхідно буде переозброїти Україну, аби вона була готова здійснити контрнаступ на власних умовах», - сказав Хіппі.

За його словами, «події на Донбасі розвиватимуться цього літа, але я не вбачаю можливості для жодної зі сторін просунутися швидко».

«Усім треба погодитися, що умови миру мають бути визначені Президентом Зеленським, а він відверто говорить, що прагне відновити територіальну цілісність України», - наголосив британський міністр.

Він додав, що Західні союзники мають змогу значно швидше й якісніше озброювати Україну, ніж оповита санкціями росія здатна самотужки відновлювати власні сили.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Генштабу, Збройні сили України з 24 лютого по 19 травня ліквідували близько 28 500 російських загарбників, знищивши за останню добу 200 терористів.