Рецепт рубаних котлет стане в нагоді всім, у кого немає м'ясорубки.
Рубаними називають котлети, приготовані без м'ясорубки. М'ясо для цієї страви дуже дрібно ріжуть ножем. Рубані котлети зазвичай готують з курячого філе з додаванням зелені і овочів, тому блюдо прекрасно підходить для дітей. Пише УНІАН.
Куряче філе промити і нарізати гострим ножем на дуже дрібні шматочки. Щоб м'ясо було легше нарізати, його можна трохи підморозити в морозилці. Так само дрібно нарізати цибулину і зелень. Змішати м'ясо, зелень, сметану, яйце, крохмаль, сіль і спеції. Перемішати всі інгредієнти.
Розігріти сковороду з олією. Сформувати з фаршу котлети і обсмажувати 2-3 хвилини з кожного боку на середньому вогні.
М'ясо покласти в морозилку на 20 хвилин. Підморожене м'ясо дрібно нарізати ножем. Викласти в миску і додати до свинини яйце, дрібно нарізані зелень і цибулю, майонез, крохмаль. Перемішати фарш, посолити і поперчити, додати спеції за смаком. Розігріти сковороду з олією. Викласти фарш ложкою в сковороду і смажити з двох сторін по 5 хвилин.
Куряче філе підморозити і дрібно нарізати. Болгарський перець і цибулю дуже дрібно порубати. З помідорів видалити м'якоть з насінням і дрібно нарізати. Змішати рубане м'ясо, овочі, яйця, майонез, нарізану зелень і борошно. Посолити і поперчити фарш. Розігріти олію на сковороді. Викласти котлети ложкою і обсмажувати з двох сторін по 5 хвилин. У фарш можна додати будь-які інші овочі.