Контракти.ua

2794  —  19.05.22
Укрпошта випустить марку «Русскій воєнний корабль… ВСЬО!»
Укрпошта випустить марку «Русскій воєнний корабль… ВСЬО!»

Укрпошта 23 травня випустить марку «Русскій воєнний корабль… ВСЬО!».

Як передає Укрінформ, про це генеральний директор акціонерного товариства "Укрпошта" Ігор Смілянський повідомив у Телеграмі.

"23 травня ми святкуємо День морської піхоти України. Так співпало, що на цей день припадає 40 днів з моменту «трагічної» загибелі російського крейсера «москва» - тож подвійне свято. Тому саме 23 травня Укрпошта випустить марку «Русскій воєнний корабль … ВСЬО!» і почне її продаж. Не треба одразу займати черги, час продажу та всі деталі ми оголосимо завчасно на наших сторінках та на моєму фейсбуці та ТГ каналі ввечері 22 травня", - йдеться в повідомленні.

Нова марка вийде накладом в 5 млн примірників – тобто в 5 разів більше ніж перша та у двох номіналах: "Русскій воєнний корабль … ВСЬО! Смерть ворогам!" F - для відправлень по Україні та "Русскій воєнний корабль … ВСЬО! Слава нації!" W - для міжнародних відправлень.

Продаватиметься марка у більш ніж 1500 відділеннях Укрпошти, включно з райцентрами. В перший тиждень 1 мільйон марок буде спрямовано саме у відділення. Наступного тижня ще 1 мільйон і т.д. Ліміт – два блоки по три марки одному покупцю (будь-якого номіналу 1+1, два одного і т.п.)

Півтора мільйона марок продаватимуть на п'яти інтернет- майданчиках, зокрема, міжнародних. Ліміт – той же самий: два блоки на замовлення. Окрім марки з актуальним положенням корабля для замовлень онлайн будуть доступні футболки, світшоти, магніти та конверти першого дня випуску, а також інші тематичні марки. На більшості онлайн-майданчиках буде реалізована можливість благодійних донатів на підтримку армії і тих, хто постраждав від воєнних дій.

Як повідомлялося раніше, Укрпошта 12 квітня ввела в обіг першу українську поштову марку в умовах воєнного стану «Русскій воєнний корабль, іді…!». У конкурсі на дизайн марки, який було оголошено 1 березня, взяли участь майже 500 художників. Переможцем народного голосування став ескіз українського художника Бориса Гроха.

13 квітня українські військові поцілили у російський крейсер «москва» з протикорабельної ракетної системи «Нептун», завдавши йому серйозних пошкоджень. Згодом у росії підтвердили, що крейсер «москва» затонув під час буксирування у порт.