Контракти.ua

1546  —  17.05
Кулінар розкрила секрет смачнющої картоплі в духовці: мінімум сил і інгредієнтів
Кулінар розкрила секрет смачнющої картоплі в духовці: мінімум сил і інгредієнтів

Картопля в духовці - одна з найулюбленіших страв як дорослих, так і дітей. Приготуйте таку смакоту і ваша сім'я обов'язково попросить повторити.

Рецептом поділилася відомий український кулінар Alina FooDee. Пише rbc.ua.

Аліна пропонує запекти картоплю під ніжним соусом, і смак вас точно здивує.

Інгредієнти:

  • Картопля - 6-7 шт. (750 г)
  • Молоко - 500 мл
  • Цибуля - 1 шт. (близько 170 г)
  • Часник - 2 зубчики
  • Цукор - 1/3 ч. л.
  • Борошно - 1 ст. л.
  • Сіль, чорний мелений перець - за смаком
  • Вершкове масло - 30-40 г

Покрокове приготування

Наріжте цибулю, обсмажте її на суміші рослинної олії і вершкового масла до рум'яності. Додайте цукор і подрібнений часник.

Додайте борошно і обсмажте ще 1-2 хвилини.

Додайте молоко, варіть соус до загустіння, періодично помішуючи. Посоліть і поперчіть за смаком.

Наріжте картоплю тонкими слайсами. Посоліть і поперчіть за смаком.

Змастіть форму рослинною олією. Викладіть картоплю, залийте соусом.

Випікайте 35-45 хвилин при температурі 200 градусів до повної готовності картоплі.

Статьи по теме
Печемо піцу на тонкому тісті, краще ніж в піцерії: домашній рецепт
Печемо піцу на тонкому тісті, краще ніж в піцерії: домашній рецепт

Справжня італійська піца має бути на тоненькому пузирчастому тісті, а начинки - мінімум. Інакше це вже не піца, а якийсь громіздкий пиріг з усього, що завалялося в холодильнику.
04.06 — 916

3 летних овоща, которые помогут похудеть
3 летних овоща, которые помогут похудеть

Лето – не повод прекращать борьбу с лишним весом, тем более что способов избавиться от лишних килограммов в этот период гораздо больше.
02.08.21 — 539

Что приготовить из молодого картофеля
Что приготовить из молодого картофеля

Конечно, молодой картофель можно просто отварить и подать, посыпав зеленью. А можно решиться на более шикарный гарнир, который будет лишь чуть-чуть сложнее в приготовлении, но восхитит каждого, кто его попробует.
04.05.21 — 359