Контракти.ua

539  —  15.05.22
ЗСУ в Харківській області вже неподалік держкордону, - МВС
ЗСУ в Харківській області вже неподалік держкордону, - МВС

Збройні сили України на північному сході Харківської області вже знаходиться неподалік від кордону. Найближчими днями наші захисники спробують вийти на рубіж країни.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на радника голови МВС Вадима Денисенка в ефірі телемарафону UA разом.

"Якщо ми говоримо про північний схід Харківщини, то там справді українські війська перейшли в контрнаступ, ми вже недалеко від кордону і, сподіваємось, якщо все буде добре, найближчими днями спробуємо вийти на український кордон", - сказав Денисенко.

При цьому, за його словами, підрив окупантами трьох мостів може дещо сповільнити український контрнаступ у регіоні.

"Якщо ж говорити про південь області, про Ізюмський напрямок, то там вони (окупанти - ред.) концентруються, думають зробити ще один удар на Слов'янськ та Краматорськ. Поки це все йде безрезультатно, але в них все ж є ще велика чисельність і живої сили, і техніки на цьому напрямку", - зазначив Денисенко.

Нагадаємо, нещодавно у Харківський ОВА повідомляли, що ЗСУ перейшли в контрнаступ на Ізюмському напрямку. Він є найгарячою точкою в області.

Додамо, за даними Інституту вивчення війни (ISW), українські захисники не дозволили російським військовим оточити Харків, і тепер окупанти, ймовірно, вирішили повністю покинути свої позиції навколо міста.

Зазначимо, напередодні стало відомо, що ЗСУ відкинули російські війська на 40 кілометрів від Харкова.

Статьи по теме
Ведеться розслідування загибелі нацгвардійця на полігоні під Києвом - МВС
Ведеться розслідування загибелі нацгвардійця на полігоні під Києвом - МВС

Правоохоронці розслідують загибель під час навчань на полігоні під Києвом військовослужбовця Національної гвардії Романа Олекси.
02.10.21 — 610