Контракти.ua

5957  —  15.05.22
Без розкатування коржів і варіння: готуємо ніжний Медовик всього за 30 хвилин
Без розкатування коржів і варіння: готуємо ніжний Медовик всього за 30 хвилин

Торт Медовик - один з найулюбленіших десертів українців. Багато хто не ризикує готувати його вдома, так як це трудомісткий процес. Але є альтернативні рецепти, які дозволять уникнути мороки з розкатуванням і випіканням коржів. Та й заварювати тісто на водяній бані для такого торта не потрібно.

Рецептом поділилася відомий український кулінар Alina FooDee. Пише rbc.ua.

Інгредієнти для форми 30 на 40 см

Для коржів:

  • Яйце СВ (вищий сорт) - 2 шт. (якщо яйця дрібніші, то 3 яйця)
  • Цукор - 100 г
  • Мед - 100 г
  • Сіль - щіпка
  • Вершкове масло - 75 г
  • Борошно - 180 г
  • Розпушувач - 10 г

Для крему:

  • Сметана 20% - 400-600 г
  • Цукрова пудра - 50-100 г (регулюємо за смаком)
  • Ванільний цукор - 20 г (можна замінити на 1-2 ст. л. меду)

Покрокове приготування

Яйця збийте з цукром і дрібкою солі протягом 2-3 хвилин, додайте розтоплене вершкове масло кімнатної температури, мед, збийте до однорідності.

Борошно змішайте з розпушувачем і додайте до решти інгредієнтів, перемішайте до однорідності.

Вистеліть форму пергаментом, розрівняйте тісто по всій площі форми, випікайте 8-10 хвилин в заздалегідь прогрітій до 180 градусів духовці.

Перекладіть готовий корж на решітку, щоб він швидко охолов.

Для крему змішайте жирну сметану з ванільним цукром (або медом) і цукровою пудрою. Крем не потрібно збивати, досить перемішати до однорідності.

Обріжте краї коржа, їх можна підрум'янити в духовці. Корж розріжте на 4 рівні частини. Кожен корж змастіть сметанним кремом.

Боки і верх теж покрийте кремом, посипте крихтою з обрізків коржів. Якщо крихти мало, то можна також подрібнити печиво або солодкі сухарики.

Дайте торту настоятися 30-60 хвилин і можна подавати до столу.

Статьи по теме
Шеф-кухар пояснив, чому українська кухня недооцінена в світі
Шеф-кухар пояснив, чому українська кухня недооцінена в світі

Українська кухня займає достойне місце серед європейських, але вона все ж такі у світі недооцінена, бо багато років вона витіснялася радянською.
08.04 — 232

Ледачий медовик за 20 хвилин з заливними коржами
Ледачий медовик за 20 хвилин з заливними коржами

Як приготувати ніжний та запашний медовик без розкачування коржів.
02.01.23 — 3138

Від медовика до маковійчиків. П’ять страв, котрі варто приготувати на Медовий Спас
Від медовика до маковійчиків. П’ять страв, котрі варто приготувати на Медовий Спас

Ми зібрали добірку рецептів святкових страв, котрі ідеально пасують до Маковія.
14.08.22 — 929