Контракти.ua

5292  —  12.05.22
Яке сало абсолютно не підходить для засолювання: тільки переведете продукти
Яке сало абсолютно не підходить для засолювання: тільки переведете продукти

Всім відома фраза: "Сало як сало, що його пробувати" застосовується не у всіх випадках. Коли це стосується засолювання, потрібно ретельно підходити до вибору сала.

Пише rbc.ua як не перевести продукти, вирішивши зайнятися засолюванням.

Що може статися при неправильному виборі

При неправильному виборі сировини, сало може тягнутися як гума. Причому, не має значення, як саме ви солите його - в розсолі або методом сухого засолювання.

Яке сало солити не можна

Сало з ефектом "жуйки" вийде, якщо ви придбали шматок сала з туші старої свині.

Якщо ж ви купите сало кнура (некастрованої дорослої свині, яку використовують для розмноження), сало буде не тільки жорстким, але ще і смердючим.

Не можна також солити сало, взяте з грудини, тобто там, де розташовані молочні залози.

Також не рекомендується намагатися солити ділянку, розташовану на нижній частині шиї.

Яке сало солити можна

Інші частини тіла тварини вважаються придатними для засолювання.

Однак при виборі варто звернути увагу на шкуру. У хорошого продукту вона тонка і легко відстає від сала.

Виберете сало, де є прошарки з м'ясом - воно буде найсмачнішим.

Статьи по теме
Сало по-гуцульськи: стародавній рецепт ароматної закуски на зиму
Сало по-гуцульськи: стародавній рецепт ароматної закуски на зиму

Сало - одна з популярних українських закусок, яку часто їдять з першими стравами. За гуцульськими рецептами, сало відварюють в цибулинні, а потім натирають часником з перцем, що надає салу унікального смаку з легкою гостринкою.
вчера, 14:36 — 385

Пряжені пундики з салом: простий рецепт ласощів з Полтавщини
Пряжені пундики з салом: простий рецепт ласощів з Полтавщини

Пундики - пласкі пиріжки, які смажили на пательні в смальці чи олії. Потім їх викладали стовпчиком, додаючи засмажку з сала та цибулі та неодмінно їли гарячими.
15.11 — 264

Як запекти картоплю з салом у духовці
Як запекти картоплю з салом у духовці

Картопля з салом у духовці – це бюджетний і ситний варіант основної страви. Вона дуже популярна, оскільки готувати її просто, а щоб надати картоплі яскравішого аромату і смаку, використовуйте копчене сало.
29.10 — 1946