Контракти.ua

3265  —  09.05.22
Шеф-кухар назвав помилки при готуванні курки, які безнадійно зіпсують її смак
Шеф-кухар назвав помилки при готуванні курки, які безнадійно зіпсують її смак

Смачна курочка в духовці, на сковорідці або в каструлі з овочами може стати головною прикрасою вашого столу, а може виявитися розчаруванням. Які ж типові помилки допускає кожен з нас?

Про це розповів шеф-кухар ресторану Жорді Віла, пише La Vanguardia. Пише rbc.ua.

Неправильне розморожування

До початку готування курку потрібно розморозити повністю. Не до кінця розморожене м'ясо готувати не можна. Як не рекомендується і готувати курку, яка тільки з холодильника - залиште її ненадовго при кімнатній температурі.

Кістки потрібно залишати

Курку, як і інші види м'яса, найкраще готувати на кістці. Справа в тому, що кістки краще проводять тепло, що позитивно впливає на прожарювання м'яса і робить його смак більш багатим. Тільки грудку готують без кістки, найкраще - на грилі.

Час додавання спецій

Одна з найпоширеніших помилок при приготуванні курки - додавання спецій в останній момент. Це потрібно робити заздалегідь, щоб м'ясо якомога краще просочилося приправами.

Приготування в духовці

При такому способі слід пам'ятати, що грудка прожарюється раніше, ніж стегна, на які і слід орієнтуватися. Для того щоб птиця прожарювалася більш рівномірно, краще зв'язати її мотузкою.

Як не пересушити

Щоб курка в духовці не вийшла занадто сухою, її краще готувати грудкою вниз: так до неї будуть стікати соки, і вона стане м'якше. За десять хвилин до готовності переверніть птицю, щоб добре підсмажилася шкіра.

Статьи по теме
Лікар назвала найкорисніший вид м'яса, доступний українцям
Лікар назвала найкорисніший вид м'яса, доступний українцям

Лікарка розповіла, яке м'ясо є найкориснішим і незамінним в якості джерела білка. При цьому такий вид м'яса найдешевший в порівнянні з іншими. Йдеться про курятину, яка виграє в корисності телятині, свинині, баранині та іншим.
22.02.22 — 926

Готовим с мандаринами: курица, пирог и кексы
Готовим с мандаринами: курица, пирог и кексы

Мандарин – наш витаминный «спаситель» в зимнюю пору времени. Фитонциды, летучие вещества, дающие мандарину его особенный запах, имеют антибактериальные свойства и стимулируют иммунитет.
27.12.20 — 1057

Продукты, которые запрещено мыть перед приготовлением
Продукты, которые запрещено мыть перед приготовлением

Первая мысль, которая посещает нас перед началом всех процессов приготовления пищи, тщательно вымыть продукты, принесенные с рынка или магазина. Таким образом мы пытаемся обезопасить себя от потенциальной угрозы от грязи или микробов.
05.02.20 — 1188