Лікарка розповіла, яке м'ясо є найкориснішим і незамінним в якості джерела білка. При цьому такий вид м'яса найдешевший в порівнянні з іншими. Йдеться про курятину, яка виграє в корисності телятині, свинині, баранині та іншим.
Про це розповіла доктор із США Люсія Гарсія, пише Quora. Пише rbc.ua.
Чому важливо вживати білок
За словами медика, білок є одним з трьох основних поживних речовин в організмі людини, який є важливим компонентом всіх клітин і тканин в організмі і є матеріальною основою життя.
Всесвітня організація охорони здоров'я рекомендує споживання білка 0,8 г на кілограм маси тіла, наприклад, людина вагою 60 кг повинна споживати 48 г білка на день.
Курка багата білком і є найкращим джерелом білка
Доктор Гарсія розповідає, що в 100 грамах курки міститься близько 26 грамів білка.
Курячий протеїн - це високоякісний білок, що містить всі вісім незамінних для людського організму амінокислот, які легко засвоюються і утилізуються організмом.
Білок бере участь в оновленні клітин, і при достатній кількості білка шкіра буде сяючою і пружною.
У порівнянні з яловичиною, бараниною і свининою, курка відрізняється високим вмістом білка і низьким вмістом жиру, а вживання курки не дозволяє легко набрати вагу.
Не тільки через білок слід вживати курятину
Крім того, курка також містить багато необхідних для організму поживних речовин, таких як:
вітамін B12,
вітамін B6,
вітамін A,
вітамін D,
вітамін K,
мінерали (кальцій, фосфор, залізо, магній, калій і натрій).