Контракти.ua

5947  —  09.05.22
Кулінар розкрила секрет ідеального маринаду для шашлику: як не зіпсувати м'ясо
Кулінар розкрила секрет ідеального маринаду для шашлику: як не зіпсувати м'ясо

Ідеальний шашлик зі свинини може вийти при дотриманні ряду правил. І тут грають роль, як вибір м'яса, так і вибір маринаду, а також часу на просочення шматочків майбутнього шашлику.

Рецептом поділилася український блогер Alina FooDee. Пише rbc.ua.

В основі такого м'яса - цибуля, томатний сік, рослинна олія, а також спеції.

На 1 кг свинини (свинячого ошийка):

  • Цибуля-2 шт. (250 г)
  • Сіль - 1 ч. л. без гірки (за смаком)
  • Рослинна олія - 1 ст. л.
  • Мелений перець - 0,5 ч. л.
  • Томатний сік - 200 мл

Покрокове приготування

Цибулю наріжте тонкими півкільцями, додайте сіль і добре перемніть, щоб цибуля випустила максимальну кількість соку.

Додайте перець, рослинну олію, томатний сік. Перемішайте.

Залиште м'ясо маринуватися на 12-24 години в холодильнику. Чим більше воно маринується, тим більш насичений смак виходить.

Перед смаженням кулінар рекомендує дати м'ясу прогрітися до кімнатної температури, так воно швидше просмажиться.

Статьи по теме
Холод майже до нуля: карти і прогноз погоди на початок нового тижня
Холод майже до нуля: карти і прогноз погоди на початок нового тижня

Синоптики уточнили прогноз погоди для Україні на наближчі дні та розповіли, у яких регіонах суттєво знизиться температура повітря.
14.04 — 211

В Україну йде майже літня спека і нова хвиля похолодання: коли чекати +26
В Україну йде майже літня спека і нова хвиля похолодання: коли чекати +26

Цей тиждень, починаючи з 8 квітня, обіцяє прогріти Україну до 26° тепла вдень, хоч вночі показники температури ще впадуть, подекуди лише до 8° тепла. Опади на тиждень не передбачаються, найтепліше буде на сході та півдні.
09.04 — 219