Контракти.ua

1515  —  01.05.22
З «Азовсталі» евакуювали близько 100 цивільних - Зеленський
З «Азовсталі» евакуювали близько 100 цивільних - Зеленський

З розбитого російськими обстрілами металургійного комбінату "Азовсталь" в Маріуполі розпочалася евакуація цивільних, перша група людей вже прямує на підконтрольну територію.

Про це повідомив Президент Володимир Зеленський у Твіттері, передає Укрінформ.

 

"Розпочалася евакуація цивільних з Азовсталі. Перша група приблизно зі 100 осіб уже прямує на підконтрольну територію. Завтра зустрічатимемо їх у Запоріжжі. Дякую нашій команді! Нині вони, разом з представниками ООН, працюють над евакуацією решти цивільних із території заводу", - написав Президент.

Як повідомляв Укрінформ, на території заводу "Азовсталь" у Маріуполі перебувають близько 1000 цивільних та українські військові, серед яких близько 600 поранених.

Агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних жителів, блокують гуманітарну допомогу, депортують українських громадян в депресивні регіони рф. У заблокованому місті залишаються ще близько 100 тисяч мирних жителів.

Маріуполь продовжують боронити бійці полку "Азов", морська піхота, мотострільці.

Статьи по теме
Закон про мобілізацію: депутатів можуть позбавити броні – ЗМІ
Закон про мобілізацію: депутатів можуть позбавити броні – ЗМІ

Депутатів Верховної Ради можуть залишити без броні від мобілізації.
14.01 — 1681

Як українці ставляться до попередніх президентів: дані опитування
Як українці ставляться до попередніх президентів: дані опитування

До попередніх президентів України громадяни ставляться по-різному: частина сприймають їх позитивно, частина - негативно. Найкраще ставлення до президентів, які займали проукраїнську позицію.
25.03.23 — 2329

Героїчні місії на
Героїчні місії на "Азовсталь": 6 польотів завершилися успішно, понад 20 – ні

Українські вертолітники розповіли, як летіли зі своєї бази в Дніпрі зі швидкістю 250 кілометрів за годину на висоті 3-х метрів над землею, уникаючи ворожого вогню.
18.03.23 — 879