Контракти.ua

769  —  30.04.22
Біля Чорнобаївки між бурятами та кадирівцями сталася сутичка зі стріляниною - розвідка
Біля Чорнобаївки між бурятами та кадирівцями сталася сутичка зі стріляниною - розвідка

В окупованій Киселівці (Чорнобаївська сільська громада Херсонської області) відбулась перестрілка між військовими рф чеченської та бурятської національностей.

Про це повідомляє у Телеграмі Головне управління розвідки Міністерства оборони України, передає Укрінформ.

У нічному інциденті "відзначились" понад 50 учасників з кожного боку. Точна кількість поранених і загиблих наразі не відома.

"Причини міжетнічного конфлікту полягають у небажанні бурятів вести наступальні бойові дії та «нерівноправність» умов з чеченцями. Останні взагалі не бувають на передовій, залишаючись у тилу виключно як «загороджувальні загони». Їхнє завдання – спонукати підрозділи окупантів до активних дій. Тобто, відкривати вогонь по тому, хто намагається відступати", - йдеться у повідомленні.

Ще одна причина – нерівномірність розподілу награбованого. Основний «зиск» від мародерства отримують ті ж кадирівці.

Через небажання брати участь у наступальних діях виник конфлікт між командирами та особовим складом підрозділів зс рф в окупованій Федорівці Запорізької області. Росіяни скаржаться місцевим жителям на обман при підписанні контрактів та отриманні згоди на участь у бойових діях.

З’ясувалося, що російським контрактникам була обіцяна операція за «кримським сценарієм». Тобто, відсутність спротиву з боку України, виділення житла на зайнятих територіях та спокійне проходження служби.

У ГУР повідомили, що, побачивши реальну картину, багато росіян відмовились від подальшої служби. Це спричинило конфлікт, розбиратися в якому прибули представники фсб. Частину військовослужбовців після проведених допитів вивезли в невідомому напрямку. До місця несення служби вони не повернулися.

Як повідомлялось, захисники України знищили вже близько 23 тисяч російських військових.

Статьи по теме
Закон про мобілізацію: депутатів можуть позбавити броні – ЗМІ
Закон про мобілізацію: депутатів можуть позбавити броні – ЗМІ

Депутатів Верховної Ради можуть залишити без броні від мобілізації.
14.01 — 1645

Як українці ставляться до попередніх президентів: дані опитування
Як українці ставляться до попередніх президентів: дані опитування

До попередніх президентів України громадяни ставляться по-різному: частина сприймають їх позитивно, частина - негативно. Найкраще ставлення до президентів, які займали проукраїнську позицію.
25.03.23 — 2305

В Україні хочуть узаконити партнерство для одностатевих пар
В Україні хочуть узаконити партнерство для одностатевих пар

У Верховну раду подали на реєстрацію законопроєкт про реєстровані партнерства. Він дасть змогу партнерам в одностатевих і різностатевих парах без шлюбу мати такі самі права, як і в законного подружжя.
08.03.23 — 854