Контракти.ua

947  —  25.04.22
Цей простий прийом сильно збільшить ваш урожай огірків
Цей простий прийом сильно збільшить ваш урожай огірків

При вирощуванні огірків багато хто задається питанням, чи треба видаляти пасинки - бокові паростки. І як це правильно зробити, аби не нашкодити рослині, а також збільшити урожайність.

Читайте нижче в нашому матеріалі Styler про секрети вирощування хрумкого овоча.

Видаляти пасинки чи ні?

Досвідчені городники кажуть, що пасинок в огірка бажано обрізати відразу ж, як тільки ви його побачите.

Спершу може здатися, що рослина з боковими відростками дає більше огірків, але це не зовсім так. В підсумку врожайність буде нижчою.

Кожен необрізаний пасинок забирає на себе дуже багато живлення, а на виході дає мало огірків.

Якщо ж ви пропустили момент, і пасинок вже великий та ще й з зав'яззю, відщипніть його верхівку, щоб він не ріс далі.

Однак якщо ви розраховуєте на великий урожай огірків, то найкраще обрізати всі без винятку пасинки.

Чи треба обрізати листя

Деякі експерти радять зрізати листя. Це можна робити, але в разі, якщо огірки посаджені густо, й зелені забагато. В такому разі огіркам може не вистачати повітрообміну. В іншому разі листя не видаляють.

Можна також обрізати лист, на якому спостерігається захворювання або ж згорілий на сонці лист.

Раніше ми писали, коли садити огірки, щоб гарантовано отримати щедрий урожай.

Статьи по теме
Чому корисно їсти огірки щодня: п'ять причин
Чому корисно їсти огірки щодня: п'ять причин

Цей овоч добре смакує в салатах, а тому влітку в раціоні багатьох людей присутні огірки. Користь їхня велика, але не всі здогадуються, чому ці овочі потрібно їсти щодня. 
24.07.22 — 3215

Огірки мариновані по-польськи за українським рецептом: так ви ще не готували
Огірки мариновані по-польськи за українським рецептом: так ви ще не готували

Мариновані огірки по-польськи закладаються в банку разом з цибулею, морквою, коренем петрушки та гірчицею. Така закрутка буде ідеальною закускою взимку, а найкраще для неї підійдуть корнішони.
01.07.22 — 6534

Мариновані кабачки, огірки і баклажани: кращі рецепти солінь від відомого кулінара
Мариновані кабачки, огірки і баклажани: кращі рецепти солінь від відомого кулінара

Літо - сезон смачних та корисних овочів, які можна не тільки їсти свіжими, а ще й засолити на осінь та зиму.
01.07.22 — 2685