Контракти.ua

996  —  22.04.22
Дефолт росії на початку травня став більш імовірним
Дефолт росії на початку травня став більш імовірним

Суверенний дефолт росії став імовірнішим після того, як у середу американські регулятори ринку облігацій оголосили про те, що кремль не виконав своїх зобов'язань з обслуговування держборгу рф, запропонувавши кредиторам відсоткові виплати за доларовими облігаціями в рублях.

Як повідомляє Укрінформ, про це повідомляє Голос Америки.

Газета The Wall Street Journal зазначає, що платежі в рублях були здійснені 6 квітня після того, як американський банк JPMorgan відмовився перевести держателям російських облігацій 649 млн дол., які знаходяться на заморожених в результаті санкцій рахунках центрального банку росії.

Якщо росія не виплатить цю суму до 4 травня, коли спливає так званий пільговий період, вона формально опиниться в стані дефолту або, як пишуть аналітики рейтингового агентства Moody's, така ситуація може розглядатися як дефолт.

За підрахунками The Wall Street Journal, борги, які Москва відмовляється обслуговувати, становлять 6 млрд дол.

Міністерство фінансів росії заявляє, що воно виконало зобов'язання, спробувавши виплатити відсотки за боргами в рублях.

Інвестори, які купують страхові інструменти, що захищають власників російських державних облігацій у разі дефолту, оцінюють його ймовірність у 93%.

Як повідомлялося, президент рф володимир путін 24 лютого оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Країна дає відсіч загарбникам.

Після початку війни росію було піддано масштабним санкціям з боку світової спільноти.

Статьи по теме
Сакартвело, що з тобою? Що з тобою трапилося, Грузіє? Чому ти повірила Іванішвілі? Чому повірила росії?
Сакартвело, що з тобою? Що з тобою трапилося, Грузіє? Чому ти повірила Іванішвілі? Чому повірила росії?

Євген Якунов: Що змусило тебе так змінитися? Адже для мого покоління, яке виросло в радянському союзі, ти завжди була взірцем високої національної культури, символом непокірності й прапором вільнодумства. Руставелі, Думбадзе, Туманішвілі, Абуладзе, Мамардашвілі, Данелія, Бендукідзе – ці імена супроводжували мене з дитинства крізь усе життя. А Софіко Чаурелі й Вахтанг Кікабідзе були ріднішими, ніж багато хто з акторів-земляків.
16.05.23 — 766

Жителі Росії ненавидять США більше, ніж Україну та Євросоюз
Жителі Росії ненавидять США більше, ніж Україну та Євросоюз

Серед росіян переважають негативні оцінки щодо США, Європейського Союзу та України. Позитивні оцінки характерні для Китаю, Індії та Туреччини.
13.03.23 — 836

Як санкції та війна руйнують економіку Росії
Як санкції та війна руйнують економіку Росії

В Росії після вторгнення до України знижуються важливі показники для економіки.
20.11.22 — 1636