Контракти.ua

1075  —  09.04.22
Верфі в рф зупиняють виробництво через брак іноземних комплектуючих – розвідка
Верфі в рф зупиняють виробництво через брак іноземних комплектуючих – розвідка

Військово-промисловий комплекс рф, залежний від імпортних високих технологій, не здатний продовжити виробництво сучасної зброї, зокрема російські верфі зупиняють виробництво кораблів через брак іноземних комплектуючих.

Про це у Фейсбуці повідомляє Головне управління розвідки Міноборони, передає Укрінформ.

«На російських верфях склалась критична ситуація щодо виконання контрактів з будівництва та обслуговування військових кораблів. Причини: скрутне фінансове становище та відсутність іноземних комплектуючих», - йдеться в повідомленні.

За даними розвідки, АТ «Восточная верфь» (Владивосток) має виконати державні замовлення на загальну суму 35 млрд руб. Йдеться, зокрема, про будування та постачання двох морських танкерів, двох малих ракетних кораблів, двох пересувних морських причалів, ремонт і сервісне обслуговування кораблів та катерів різних типів. Водночас із листа військового представника міністерства оборони рф стає зрозумілим, що на початок квітня 2022 року через скрутне фінансове становище всі роботи призупинені. Проводиться звільнення персоналу, а терміни виконання контрактів зірвано. Саме підприємство готують до початку процедури банкрутства.

Інший лист військового представника засвідчує тотальну нестачу іноземних компонентів для продовження робіт з будування військових кораблів та систем для них. У перелік обладнання, виробництво яких довелось зупинити, входять рульові колонки, навігаційні комплекси, радіостанції. Автори листа повідомляють про неможливість знайти російські або азійські замінники імпортних комплектуючих.

У ГУР МОУ зазначають, що також зупинено виробництво порохових зарядів для морської артилерії через відсутність іноземних компонентів і відсутність російських аналогів.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

США, ЄС та інші країни запровадили та продовжують запроваджувати санкції проти росії.

Статьи по теме
Хто і навіщо “вбив” Навального — огляд
Хто і навіщо “вбив” Навального — огляд

16 лютого Олексій Навальний, якого Путін оголосив “екстремістом”, раптово помер у виправній колонії.
17.02 — 318

У Росії скорочується кількість прихильників війни
У Росії скорочується кількість прихильників війни

У Росії скорочується кількість прихильників продовження воєнних дій в Україні.
09.11.22 — 1161

Путін придумав, як побороти алкоголізм у Росії:
Путін придумав, як побороти алкоголізм у Росії: "Треба, щоб людям було чим займатися"

Президент країни-агресорки вкотре визнав проблему масового алкоголізму в регіонах.
22.10.22 — 2201