Контракти.ua

1048  —  09.04.22
"Росія зламає зуби": Єрмак запевнив, що окупантам не вдасться захопити Донбас

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що окупантам не вдасться захопити всю територію Донецької та Луганської областей. Він впевнений, що Росія "зламає зуби".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на його заяву в Telegram.

"росія не може окупувати всю територію Донецької та Луганської областей. ЗСУ стоять, тому кремль продовжує тактику терору. Вони обстрілюють житлові будинки Сєвєродонецька, вбили мирних людей на вокзалі Краматорська. Вони хочуть знищити людей разом з містами, але ця тактика не спрацює. росія зламає зуби", - написав Єрмак.

За його словами, попри те, що військ РФ "багато, як саранчі", вони не переможуть на Донбасі, а Україна не відступить і не поступиться суверенітетом та територіальною цілісністю.

"Ми поки що тільки уявляємо кількість злочинів і той жах, який побачимо згодом у Маріуполі…Чув як хтось в ефірах порівнював Маріуполь зі Сталінградом. Мені не подобається таке порівняння. Ми повинні всі зрозуміти, що агресія росії проти України - унікальна, і злочини проти мирних людей, геноцид - є також унікальними для світу. Не буде ніякого "нашого Сталінграду", а після перемоги буде Маріуполь, Буча, Ірпінь, Гостомель, Бородянка…", - підкреслив Єрмак.

Він наголосив, що всі свідчення військових злочинів будуть передані до Гааги.

"Буде пам‘ять про українські жертви, буде наша історична пам‘ять, яку ми не дамо розмити такими порівняннями", - додав Єрмак.

Статьи по теме
Закон про мобілізацію: депутатів можуть позбавити броні – ЗМІ
Закон про мобілізацію: депутатів можуть позбавити броні – ЗМІ

Депутатів Верховної Ради можуть залишити без броні від мобілізації.
14.01 — 1645

Они не останавливаются — о чем предупреждает Залужный
Они не останавливаются — о чем предупреждает Залужный

Игаль Левин: "Они не останавливаются", — такими словами недавно описал российскую агрессию украинский генерал Валерий Федорович Залужный — главнокомандующий Вооруженными силами Украины. Вот эти слова Железного генерала — ключ к пониманию происходящего.
17.05.23 — 1132

Як українці ставляться до попередніх президентів: дані опитування
Як українці ставляться до попередніх президентів: дані опитування

До попередніх президентів України громадяни ставляться по-різному: частина сприймають їх позитивно, частина - негативно. Найкраще ставлення до президентів, які займали проукраїнську позицію.
25.03.23 — 2305