Контракти.ua

1878  —  09.04.22
Тезу "росіяни та українці - один народ" не підтримує 91% українців, однак багато хто вірить у відновлення "дружби"
Тезу

Абсолютна більшість українців, а саме 91%, не підтримують тезу, що "росіяни та українці – це один народ". Однак 46% не вірять у те, що відновлення дружніх стосунків у перспективі неможливе.

Про це свідчить загальнонаціональне опитування українців соціологічної групи "Рейтинг". Пише ТСН. 

Варто зазначити, що за останній місяць у півтори раза зросла кількість тих, хто вважає, що відновлення дружніх відносин українців з росіянами є взагалі неможливим - з 42% до 64%.

Водночас 22% вважають, що це може статися не менше, ніж через 20-30 років. Тих, хто бачить таке примирення у перспективі до 15 років, – близько 10%.

Навіть у регіонах півдня та сходу понад половина опитаних не вірять у відновлення дружби між народами.

Аудиторія опитаних - населення України віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Вибіркова сукупність: 1200 респондентів.

Нагадаємо, радник голови Офісу президента Михайло Подоляк вважає, що будь-яке тимчасове перемир'я з Росією – це шлях до подальшої ескалації, тому про це навіть не може бути мови.

Статьи по теме
Закон про мобілізацію: депутатів можуть позбавити броні – ЗМІ
Закон про мобілізацію: депутатів можуть позбавити броні – ЗМІ

Депутатів Верховної Ради можуть залишити без броні від мобілізації.
14.01 — 1673

Они не останавливаются — о чем предупреждает Залужный
Они не останавливаются — о чем предупреждает Залужный

Игаль Левин: "Они не останавливаются", — такими словами недавно описал российскую агрессию украинский генерал Валерий Федорович Залужный — главнокомандующий Вооруженными силами Украины. Вот эти слова Железного генерала — ключ к пониманию происходящего.
17.05.23 — 1144

Як українці ставляться до попередніх президентів: дані опитування
Як українці ставляться до попередніх президентів: дані опитування

До попередніх президентів України громадяни ставляться по-різному: частина сприймають їх позитивно, частина - негативно. Найкраще ставлення до президентів, які займали проукраїнську позицію.
25.03.23 — 2318