Контракти.ua

947  —  07.04.22
Всеукраїнська рада церков закликає світ визнати геноцид українського народу
Всеукраїнська рада церков закликає світ визнати геноцид українського народу

Всеукраїнська рада церков закликає світ визнати геноцид українського народу

Про це йдеться в заяві ВЦіРО, передає Укрінформ.

«Кожна держава в світі має визнати геноцид українського народу під час російського вторгнення у 2022 році та засудити ідеологію «русского мира» як таку, що виправдовує геноцид народів та знищення цілих держав», - йдеться у зверненні.

У ВЦіРО нагадали, що місяць тимчасової окупації російськими військами Бучі, Ірпеня, Гостомеля та навколишніх селищ призвів не лише до масштабних руйнувань, а й до тотального знищення мирного населення цього регіону.

"Цими днями у визволеній від російських окупантів Бучі лише на одній із вулиць було знайдено 15 застрелених у голову людей зі зв'язаними руками. Наявні докази знущання російських солдат з українських жінок та навіть дітей, які після колективних зґвалтувань, у тому числі на очах у рідних, були розстріляні та покинуті у братських могилах або просто на вулиці. Сотні, а можливо, навіть тисячі невинних українців за кілька тижнів російської окупації були закатовані та вбиті", — йдеться в заяві.

Водночас наголошується, що вчинені в Україні російськими загарбниками воєнні злочини мають спонукати світових лідерів, НАТО і ЄС надати Україні всю необхідну зброю для перемоги над росією як державою-терористом.

«Весь світ має усвідомити, що це не є “українська криза”, це навіть не “війна росії проти України” – це війна людськості, моральних цінностей, доброчесності з концентрованим злом, що має сатанинську фашистську природу», — наголошується в заяві.

У ВЦіРО зазначають, що підносять молитви за вічний спокій всіх невинних жителів України, вбитих на Київщині, Чернігівщині, Сумщині, у Харкові, Маріуполі, Херсоні, Мелітополі, Бердянську та інших містах, куди вдерлися російські загарбники. "Ми молимося за повну перемогу України над цим злом, за розгром російських окупаційних військ, повалення людиноненависницького режиму в росії, прозріння та покаяння осліплених пропагандою російських громадян", - сказано у зверненні.

Як повідомлялося, Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область були визволені від російських загарбників. У визволених містах та селах зафіксовано масові вбивства окупантами цивільних.

Серед уже знайдених жертв воєнних злочинів російських військ є зґвалтовані жінки, тіла яких намагалися спалити, вбиті представники місцевого самоуправління, діти, літні люди, чоловіки. У багатьох - зв'язані руки, є сліди катувань, багато людей убиті пострілами в потилицю.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Статьи по теме
Закон про мобілізацію: депутатів можуть позбавити броні – ЗМІ
Закон про мобілізацію: депутатів можуть позбавити броні – ЗМІ

Депутатів Верховної Ради можуть залишити без броні від мобілізації.
14.01 — 1639

Як українці ставляться до попередніх президентів: дані опитування
Як українці ставляться до попередніх президентів: дані опитування

До попередніх президентів України громадяни ставляться по-різному: частина сприймають їх позитивно, частина - негативно. Найкраще ставлення до президентів, які займали проукраїнську позицію.
25.03.23 — 2305

В Україні хочуть узаконити партнерство для одностатевих пар
В Україні хочуть узаконити партнерство для одностатевих пар

У Верховну раду подали на реєстрацію законопроєкт про реєстровані партнерства. Він дасть змогу партнерам в одностатевих і різностатевих парах без шлюбу мати такі самі права, як і в законного подружжя.
08.03.23 — 854