Контракти.ua

1256  —  06.04.22
Визнані втрати Росії у війні проти України: кожен п'ятий був офіцером
Визнані втрати Росії у війні проти України: кожен п'ятий був офіцером

Міністерство оборони Росії з початку війни проти України визнало загибель лише 1 351 військового. І, як виявилося, в цих втратах кожен п'ятий загиблий військовий був офіцером.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Російську службу BBC".

Як пише видання, на сьогодні в російських офіційних джерелах опубліковані імена не менше 1083 загиблих військових. Причому, як далося встановити BBC, 217 з 1083 встановлених загиблих були офіцерами від молодшого лейтенанта до генерала. Це 20% від числа всіх військовослужбовців у списку підтверджених втрат російської армії.

У той же час таке високе число офіцерів у втратах не означає, що кожен п'ятий загиблий на полі бою росіянин був офіцером. Як зазначив Самуель Кренні-Еванс з британського Королівського інституту досліджень в області оборони і безпеки, російська військова традиція передбачає, що тіла загиблих командирів відправляють додому в пріоритетному порядку.

"У минулих конфліктах російські військові приділяли більше уваги евакуації тіл загиблих офіцерів. А до нижчих за званням військових проявлялося менше уваги після смерті. Але при цьому офіцери дійсно складають кістяк російських збройних сил", - розповів експерт.

На сьогодні в списках визнаних втрат - 10 полковників, 20 підполковників, 31 майор І 155 молодших офіцерів. Україна заявляє про загибель семи російських генералів, але Росія підтвердила тільки смерть генерал-майора Андрія Суховецького.

Статьи по теме
Хто і навіщо “вбив” Навального — огляд
Хто і навіщо “вбив” Навального — огляд

16 лютого Олексій Навальний, якого Путін оголосив “екстремістом”, раптово помер у виправній колонії.
17.02 — 314

У Росії скорочується кількість прихильників війни
У Росії скорочується кількість прихильників війни

У Росії скорочується кількість прихильників продовження воєнних дій в Україні.
09.11.22 — 1152

Путін придумав, як побороти алкоголізм у Росії:
Путін придумав, як побороти алкоголізм у Росії: "Треба, щоб людям було чим займатися"

Президент країни-агресорки вкотре визнав проблему масового алкоголізму в регіонах.
22.10.22 — 2196