Контракти.ua

2928  —  06.04.22
Учасники легіону «Свобода росії» розповіли про наслідки дій військових рф, які вони бачили на власні очі
Учасники легіону «Свобода росії» розповіли про наслідки дій військових рф, які вони бачили на власні очі

Учасники легіону «Свобода росії» розповіли про наслідки дій російських військовослужбовців в Україні, які вони бачили на власні очі.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це вони поінформували на брифінгу.

Один із цих чоловіків поінформував, що він - військовослужбовець рф, і після того, як він потрапив на територію України, його взяли у полон мирні жителі.

«І я зрозумів, знаходячись тут, що тут немає ніякої спецоперації, що тут йде справжня війна рф проти мирного населення. Мені вдалося побувати у Бучі, і я своїми очима бачив ті жахи, які армія рф там вчиняла. Бачив маленьких дітей, які у буквальному сенсі цього слова були розірвані. Це були маленькі дівчатка, яким на вигляд не було навіть 10 років. Це були маленькі, ні в чому не винні діти», - поінформував громадянин.

Другий учасник легіону зазначив, що він також військовослужбовець рф і, як і багато інших, був відправлений на територію України для проведення так званої «спецоперації», як їм, за його словами, казало їхнє «доблесне» командування.

Російський підрозділ, у якому служив цей громадянин, був майже повністю знищений, бо потрапив під шквальний вогонь.

«Так я потрапив у полон, і, знаходячись у полоні, я усвідомив, що насправді це ніяка не спецоперація – йде повномасштабне вторгнення рф на території іншої держави з метою встановлення своєї влади, свого режиму», - зазначив цей чоловік.

За його словами, багато мирних жителів із тих, хто залишився у живих, розповідали, що з тих будинків, які вони роками облаштовували і в яких жили, що там вчинялося мародерство під егідою путінського режиму – російські військові виносили всі речі з цих будинків, намагаючись забрати із собою.

«Я зрозумів для себе, що насправді тут (в Україні – ред.) роблять зс рф», - заявив другий учасник легіону.

Зі свого боку, третій учасник легіону, який, за його словами, був сержантом військ спецпризначення рф, заявив, що його, як і усіх інших російських військових, відправили на навчання, «але, як потім з'ясувалося, коли ми опинилися на території України, нас обманом втягнули у війну».

«Ми бачили усі звірства путінського режиму, які робилися солдатами рф – мародерства, коли речі виносили з будинків і хотіли повезти з собою, як трофей, на батьківщину. Також бачив вбивство мирних громадян, руйнування дитбудинків, лікарень, пологових будинків, у яких ховався мирний народ України, бачив, як армія рф використовувала як заручників мирних громадян, як живі щити», - поінформував третій учасник легіону.

Відповідаючи на запитання, цей чоловік уточнив, що вони бачили наслідки того, що армія рф коїть у багатьох містах, зокрема, в Бучі, Харкові, Ірпені тощо.

Як повідомлялося, Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що масові вбивства та звірства, що були скоєні на захоплених територіях України під час російської агресії, були скоєні російськими військами, і це підтверджують всі джерела – від розвідувальних до відкритих.

Статьи по теме
Закон про мобілізацію: депутатів можуть позбавити броні – ЗМІ
Закон про мобілізацію: депутатів можуть позбавити броні – ЗМІ

Депутатів Верховної Ради можуть залишити без броні від мобілізації.
14.01 — 1645

Як українці ставляться до попередніх президентів: дані опитування
Як українці ставляться до попередніх президентів: дані опитування

До попередніх президентів України громадяни ставляться по-різному: частина сприймають їх позитивно, частина - негативно. Найкраще ставлення до президентів, які займали проукраїнську позицію.
25.03.23 — 2305

В Україні хочуть узаконити партнерство для одностатевих пар
В Україні хочуть узаконити партнерство для одностатевих пар

У Верховну раду подали на реєстрацію законопроєкт про реєстровані партнерства. Він дасть змогу партнерам в одностатевих і різностатевих парах без шлюбу мати такі самі права, як і в законного подружжя.
08.03.23 — 854