Контракти.ua

2120  —  06.04.22
"Давайте бути тверезими": Арестович пояснив, чому не може бути капітуляції Росії

За словами радника Єрмака, існують тільки два виходи завершення війни.

Радник голови Офісу президента Олексій Арестович вважає, що про капітуляцію Росії не може і йтися.

Про це він заявив 5 квітня в ефірі національного телемарафону. Пише ТСН.

"Давайте бути тверезими. Ну ніякої капітуляції РФ бути не може. Тому що для того, щоб наступати вправно, потрібно дуже важкої зброї, якої нам не вистачає. Для того, щоб наступати, треба мати перевагу на окремих ділянках від 3-х до 6-ти. Потім ми поміняємося з ними місцями: наші танки будуть іти вперед, а вони обстрілювати нас із кущів. Хоча ми на своїй землі, ми робимо наступ набагато більш складний, особливий [нерозбірливо]. І ось так взяти на велику ядерну державу не так просто, як нам би всім хотілося.

Ми, безумовно, вже отримали перемогу стратегічну. Ми отримали оперативну перемогу на 6-ти ділянках. І можемо сказати наступне: зараз вони практично намагаються лише взяти Маріуполь і вчинити якість "козні" в зоні ООС. А наступали вони по всій Україні, від півночі до півдня. Це означає, що вони найближчі два тижні закінчаться остаточно. Вони передають останні частини з Далекого Сходу, і більше резервів у них немає", - пояснив Арестович.

Радник голови ОП також зазначив, що війна може завершитися лише за двома сценаріями.

"Існують тільки два виходи з цього: або мирна угода, або вони стають на місці просто, бо не в змозі продовжувати наступ. Для нас другий варіант більш вигідний, тому що ми маємо відповідні переваги: це наша земля, на нас працює народ, на нас буде працювати погода і так далі. Але щоб реалізувати цю перевагу, від нас потребується ще місяць, не менше", - підкреслив він.

Статьи по теме
Закон про мобілізацію: депутатів можуть позбавити броні – ЗМІ
Закон про мобілізацію: депутатів можуть позбавити броні – ЗМІ

Депутатів Верховної Ради можуть залишити без броні від мобілізації.
14.01 — 1662

Они не останавливаются — о чем предупреждает Залужный
Они не останавливаются — о чем предупреждает Залужный

Игаль Левин: "Они не останавливаются", — такими словами недавно описал российскую агрессию украинский генерал Валерий Федорович Залужный — главнокомандующий Вооруженными силами Украины. Вот эти слова Железного генерала — ключ к пониманию происходящего.
17.05.23 — 1138

Як українці ставляться до попередніх президентів: дані опитування
Як українці ставляться до попередніх президентів: дані опитування

До попередніх президентів України громадяни ставляться по-різному: частина сприймають їх позитивно, частина - негативно. Найкраще ставлення до президентів, які займали проукраїнську позицію.
25.03.23 — 2313