Контракти.ua

1331  —  05.04.22
Зеленський: Стаття в РІА «Новости» - один з доказів для майбутнього трибуналу
Зеленський: Стаття в РІА «Новости» - один з доказів для майбутнього трибуналу

Президент Володимир Зеленський заявив, що стаття державної інформаційної агенції рф РІА "Новости" під назвою "Що росія повинна зробити з Україною?" є одним з доказів для майбутнього трибуналу проти російських воєнних злочинців.

Відповідну заяву він зробив під час виступу перед парламентом Румунії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"3 квітня, коли світ жахнувся, побачивши тіла убитих у Бучі, на сайті російської державної інформаційної агенції РІА "Новости" була опублікована стаття з обґрунтуванням геноциду українців. Її назва доволі красномовна, я цитую: "Що росія повинна зробити з Україною". І це не просто текст. Це один з доказів для майбутнього трибуналу проти російських воєнних злочинців", - наголосив Зеленський.

Він розповів, що в статті описується чіткий порядок знищення усього, що робить українців українцями, а також самих українців. Окрім того, за його словами, у статті йдеться, що потрібно провести "деукраїнізацію" і "деєвропеізацію" України.

"Сказано, що навіть назву нашої держави треба стерти. Фактично сказано, що загибель якнайбільшого числа наших людей у війні тільки вітається", - додав глава Української держави.

Зеленський підкреслив, що це сайт державної інформаційної агенції росії, на якому в умовах відкритої державної цензури може бути опубліковано лише те, що відповідає офіційній ідеологічній позиції щодо війни проти України.

"Тобто я хочу, щоб ви мене зрозуміли: вони навіть не ховаються. Вони відкрито кажуть про мету вторгнення на територію України", - констатував Президент.

Як повідомляв Укрінформ, уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова, коментуючи цю статтю, зазначила, що російська федерація, оприлюднюючи на своїх держсайтах заклики до здійснення відкритого геноциду українців, відкрито перейшла до риторики нацистських злочинців.

Статьи по теме
Закон про мобілізацію: депутатів можуть позбавити броні – ЗМІ
Закон про мобілізацію: депутатів можуть позбавити броні – ЗМІ

Депутатів Верховної Ради можуть залишити без броні від мобілізації.
14.01 — 1673

Они не останавливаются — о чем предупреждает Залужный
Они не останавливаются — о чем предупреждает Залужный

Игаль Левин: "Они не останавливаются", — такими словами недавно описал российскую агрессию украинский генерал Валерий Федорович Залужный — главнокомандующий Вооруженными силами Украины. Вот эти слова Железного генерала — ключ к пониманию происходящего.
17.05.23 — 1144

Як українці ставляться до попередніх президентів: дані опитування
Як українці ставляться до попередніх президентів: дані опитування

До попередніх президентів України громадяни ставляться по-різному: частина сприймають їх позитивно, частина - негативно. Найкраще ставлення до президентів, які займали проукраїнську позицію.
25.03.23 — 2321