Контракти.ua

1273  —  04.04.22
У Росії зростуть ціни на все: транспортні послуги стрімко дорожчають
У Росії зростуть ціни на все: транспортні послуги стрімко дорожчають

Через санкції в Росії логістичні послуги вже подорожчали на 12%, до кінця року їхня вартість зросте на 32%. Це позначиться на цінах на всю продукцію, адже транспортні витрати є у будь-якого бізнесу, і вони закладаються в кінцеву вартість товару або послуги.

Подорожчання безпосередньо пов'язане з відходом з Росії брендів, які були потрібні для підтримки місцевого ринку перевезень, пише VC.ru. Зокрема, йдеться про автовиробників, виробників упаковки тощо. Пише OBOZREVATEL.

Лише за останній місяць витрати на запчастини зросли на 87%. До кінця року збільшення витрат на обслуговування техніки сягне 90%. Це пов'язано, зокрема, з призупиненням роботи сервісних контрактів з авторизованими центрами закордонних виробників Volvo, Scania, Mercedes-Benz, Iveco, MAN, пише видання.

Тобто раніше перевізники могли оплачувати технічне обслуговування та ремонт за якимось абонементом, раз на сезон. Наразі такі послуги вже недоступні, оплачувати поломку при зверненні до сервісного центру потрібно одразу.

Собівартість транспортування подорожчала на 10-12%, а вартість обслуговування автомобілів – на 60%. Перевізники вже просять допомоги у держави.

Як повідомляв OBOZREVATEL, незважаючи на те, що санкції проти Росії вже діють, їх все ще замало. Як заявив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк, для справді серйозного удару по російській економіці потрібно ввести ембарго на всі російські енергоресурси: або пряме або непряме – через закриття портів для російських товарів.

Статьи по теме
Хто і навіщо “вбив” Навального — огляд
Хто і навіщо “вбив” Навального — огляд

16 лютого Олексій Навальний, якого Путін оголосив “екстремістом”, раптово помер у виправній колонії.
17.02 — 310

У Росії скорочується кількість прихильників війни
У Росії скорочується кількість прихильників війни

У Росії скорочується кількість прихильників продовження воєнних дій в Україні.
09.11.22 — 1152

Путін придумав, як побороти алкоголізм у Росії:
Путін придумав, як побороти алкоголізм у Росії: "Треба, щоб людям було чим займатися"

Президент країни-агресорки вкотре визнав проблему масового алкоголізму в регіонах.
22.10.22 — 2196