Контракти.ua

1066  —  02.04.22
Ворог не контролював і не контролює українське небо - командувач Повітряних сил ЗСУ
Ворог не контролював і не контролює українське небо - командувач Повітряних сил ЗСУ

Російські загарбники не контролювали й не контролюють українське небо, тому змінили тактику і вдаються до терору мирного населення, бомбардуючи міста і села, знищуючи інфраструктуру.

Наразі Україні потрібна більш технологічна сучасна зброя, яка допоможе швидко навести лад у небі і звільнити його від присутності повітряних терористів, написав у Телеграмі командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук.

«Ворог не контролював і не контролює українське небо. Мова може йти про певний контроль окупантами повітряного простору на тимчасово окупованих територіях, де противник уже завіз чимало засобів ППО: С-300, С-400, "Бук", "Панцир", «Тор», які поступово знищуються артилерією, авіацією та іншими вогневими засобами. Саме там ворожа авіація проявляє активність, але і там щодня зазнає втрат», - повідомив командувач.

За словами Олещука, коли загарбники зрозуміли, що їм ніяк не вдасться знищити боєздатність Повітряних сил, а українські міста стали справжніми неприступними фортецями, то вдалися до своєї перевіреної тактики – терору мирного населення, бомбардування міст, сіл, пологових будинків, знищення всієї інфраструктури, щоб занурити Україну в глобальну гуманітарну катастрофу.

Командувач Повітряних сил висловив жаль щодо підтримки росіянами злочинних дій путіна в Україні. «Найгірше те, що переважна більшість населення рф підтримує дії військового злочинця путіна, вони не проти, аби знищували українців, жінок, дітей, людей похилого віку! Вони хочуть цього – бо так велів російський телевізор», - заявив він.

За словами Олещука, сьогодні противник змінив тактику ведення бойових дій у небі та зосередив основну активність на сході країни. Понісши серйозні втрати в авіаційній техніці, а нині, за даними Генштабу ЗСУ, це 143 літаки та 131 вертоліт, ворожа авіація намагається не заходити у зону дії української ППО, уникає прямого контакту з українськими винищувачами. Разом із тим, ворог вдається до ракетно-бомбових ударів, ефективність яких у воєнному сенсі під великим питанням, натомість страждає цивільне населення, руйнуються будинки, обриваються життя невинних жертв війни.

Аби покінчити зі злочинами проти людства, вважає Олещук, найпереконливішим аргументом для загарбника має бути потужний кулак і рішуча відсіч.

Командувач подякував союзникам за солідарність, фінансову, гуманітарну допомогу та санкції проти держави-терориста, за ту військово-технічну допомогу, яку вже надали партнери Україні. Разом із тим, на думку Олещука, нинішньої допомоги замало. «Нам потрібна більш технологічна сучасна зброя, яка допоможе швидко навести лад у небі і звільнити його від присутності повітряних терористів. Наші союзники знають, що конкретно потрібно Україні, зокрема Повітряним силам! Це винищувачі та зенітні ракетні системи середньої та великої дальності і не лише радянського виробництва. Ми били, б’ємо і будемо бити ворога! Лишень хочеться робити це швидше та ефективніше, аби вберегти наш дім від окупантів і зберегти якомога більше життів українців», - зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, Повітряні сили Збройних сил України 30 березня уразили сім ворожих цілей.

Статьи по теме
Закон про мобілізацію: депутатів можуть позбавити броні – ЗМІ
Закон про мобілізацію: депутатів можуть позбавити броні – ЗМІ

Депутатів Верховної Ради можуть залишити без броні від мобілізації.
14.01 — 1639

Як українці ставляться до попередніх президентів: дані опитування
Як українці ставляться до попередніх президентів: дані опитування

До попередніх президентів України громадяни ставляться по-різному: частина сприймають їх позитивно, частина - негативно. Найкраще ставлення до президентів, які займали проукраїнську позицію.
25.03.23 — 2305

В Україні хочуть узаконити партнерство для одностатевих пар
В Україні хочуть узаконити партнерство для одностатевих пар

У Верховну раду подали на реєстрацію законопроєкт про реєстровані партнерства. Він дасть змогу партнерам в одностатевих і різностатевих парах без шлюбу мати такі самі права, як і в законного подружжя.
08.03.23 — 854