Контракти.ua

873  —  01.04.22
У путіна можуть бути проблеми із щитовидною залозою
У путіна можуть бути проблеми із щитовидною залозою

Президент рф володимир путін періодично зникає з публічного поля, як передбачається, через проблеми зі здоров'ям і лікуванням. При цьому у поїздках його супроводжують великі бригади лікарів.

Розслідування про здоров'я російського лідера опубліковано виданням «Проект» у текстовому та відеоваріанті, передає Укрінформ.

З роками путін почав частіше відвідувати Центральну клінічну лікарню в московському районі Кунцево, там його спостерігає «відділення персональних лікарів». Ці ж медики супроводжують путіна у поїздках та літають із ним у його резиденції. Згідно з опублікованими на сайті держзакупівель росії контрактами та актами приймання послуг між ЦКЛ і готелями в Сочі - дати польотів медиків туди співпадали з офіційними візитами президента або з періодами, коли він не з'являвся на публіці.

У 2016-2017 роках президента в середньому супроводжували п'ятеро лікарів. Іноді кількість медиків «драматично» збільшувалася. Так, у листопаді 2016-го путін не з'являвся на публіці п'ять днів — і в цей період до сочинського санаторію «Русь» заселилися одразу 12 медиків. Спочатку прибула група особистих лікарів путіна, а потім група нейрохірургів ЦКЛ, що оперують, і реабілітолог. Після цього вже 1 грудня путін звернувся до федеральних зборів. Через рік президент рф нагородив главу групи нейрохірургів Олега Мишкіна званням заслуженого лікаря росії.

До 2019 року путіна супроводжували вже в середньому дев'ять лікарів, найчастіше це бували отоларингологи Олексій Щеглов та Ігор Єсаков, а також хірург Євген Селіванов. При цьому Селіванов донедавна спеціалізувався на онкології та займався проблемами щитовидної залози. Отоларинголог — це той лікар, який серед іншого може першим виявити проблеми зі щитовидною залозою, у тому числі онкологічні. Видання також зазначає, що путін публічно демонстрував інтерес до проблеми раку щитовидної залози.

Про здоров'я путіна все частіше говорять із осені 2021 року. Після 13 вересня президент росії раптово йшов на самоізоляцію і не з'являвся на публіці. Чи проводили з ним якісь медичні маніпуляції, операції невідомо. Однак після цього путін почав спілкуватися з людьми, перебуваючи від них на дуже великій відстані, як правило, по різні боки величезних столів.

Серед інших проблем зі здоров'ям президента згадується кульгавість, яка виявилася з 2012 року. Припускають, що пов'язана з падіннями з коней (поїздки були однією з елементів створення образу мачо). Один із знайомих путіна розповів, що після одного з падінь він якийсь час «навіть не міг стати на ноги», через що його довго лікували.

З того часу кремль уперше почав використовувати телевізійні «консерви» — заздалегідь заготовлені записи зустрічей президента з підлеглими, що дозволяло путіну непомітно зникати з поля зору росіян. «Консерви» використовувалися як мінімум у березні 2015-го, у серпні 2017-го, у лютому 2018-го, у вересні 2021-го.

Також зазначається, що з віком президент почав виявляти інтерес і до нетрадиційної медицини. З посиланням на знайомого путіна, видання пише, що президент приймає пантові ванни, про які йому розповів нинішній міністр оборони росії сергій шойгу (доказів їхньої користі для здоров'я немає). Через інтерес путіна пантові ванни та аналогічні нетрадиційні способи продовження молодості стали популярними серед інших вищих чиновників росії.

«Проект» вважає дивним такий інтерес президента до нетрадиційної медицини, оскільки його близькі родичі — лікарі.

Як повідомляв Укрінформ, західні спецслужби вважають, що поведінка російського президента путіна останнім часом дає підстави припустити, що у нього розлад мозку, спровокований деменцією, хворобою Паркінсона або дуже агресивною поведінкою через анаболічні стероїди, які використовуються для лікування раку.

Статьи по теме
Хто і навіщо “вбив” Навального — огляд
Хто і навіщо “вбив” Навального — огляд

16 лютого Олексій Навальний, якого Путін оголосив “екстремістом”, раптово помер у виправній колонії.
17.02 — 314

У Росії скорочується кількість прихильників війни
У Росії скорочується кількість прихильників війни

У Росії скорочується кількість прихильників продовження воєнних дій в Україні.
09.11.22 — 1152

Путін придумав, як побороти алкоголізм у Росії:
Путін придумав, як побороти алкоголізм у Росії: "Треба, щоб людям було чим займатися"

Президент країни-агресорки вкотре визнав проблему масового алкоголізму в регіонах.
22.10.22 — 2196