Контракти.ua

1117  —  01.04.22
У Росії Cбєрбанк та ВТБ попередили про багатомільярдні збитки: заплатять за вкрадені РФ літаки
У Росії Cбєрбанк та ВТБ попередили про багатомільярдні збитки: заплатять за вкрадені РФ літаки

У Росії збитки Cбєрбанку становитимуть 379 млрд рублів (4,7 млрд доларів за офіційним курсом), а ВТБ – 217 млрд рублів (або 2,7 млрд доларів). Серед іншого, цим банкам доведеться заплатити за літаки. які російська влада фактично вкрала у їхніх власників.

Як повідомляє російський Інтерфакс, літаки фактично забрали у їхніх власників для того, щоб росіяни змогли на них літати. Пише OBOZREVATEL.

"Банки вказують, що експлуатація та обслуговування в РФ цих повітряних суден заборонені європейською владою і будуть здійснюватися порушуючи міжнародні стандарти, що призведе до зниження залишкової вартості літаків з 50% до 17% від початкової. Збиток Cбєрбанку складе близько 92 млрд рублів, ВТБ - близько 110 млрд рублів", – йдеться у публікації.

Збиток Cбєрбанку , у разі непогашення зобов'язань авіакомпаніями за вказаними вище акредитивами, складе близько 54 млрд рублів, ВТБ - близько 5 млрд рублів. Таким чином, сукупні потенційні втрати можуть скласти для Cбєрбанку близько 379 млрд. рублів, для ВТБ - близько 217 млрд рублів. Або ж 4,7 млрд і 2,7 млрд доларів відповідно.

Як раніше писав OBOZREVATEL, Національний банк Казахстану звернувся до фінансової установи на території своєї країни з рекомендацією не видавати картки росіянам та білорусам. Через санкцію картки VISA та Mastercard мешканцям країни-агресора стали недоступними, тому росіяни почали приїжджати до Казахстану для того, щоб оформити картку у банку чужої країни. Проте така діяльність вважається "ризикованою" і Нацбанк Казахстану вирішив її заборонити.

Статьи по теме
Хто і навіщо “вбив” Навального — огляд
Хто і навіщо “вбив” Навального — огляд

16 лютого Олексій Навальний, якого Путін оголосив “екстремістом”, раптово помер у виправній колонії.
17.02 — 318

У Росії скорочується кількість прихильників війни
У Росії скорочується кількість прихильників війни

У Росії скорочується кількість прихильників продовження воєнних дій в Україні.
09.11.22 — 1161

Путін придумав, як побороти алкоголізм у Росії:
Путін придумав, як побороти алкоголізм у Росії: "Треба, щоб людям було чим займатися"

Президент країни-агресорки вкотре визнав проблему масового алкоголізму в регіонах.
22.10.22 — 2201