Контракти.ua

2034  —  01.04.22
В Україні арештували російські "Руслани" на 2 мільярди гривень: деталі
В Україні арештували російські

12 повітряних суден передадуть українському відомству

Український суд арештував дванадцять транспортних літаків Ан-124-100 "Руслан" російської авіакомпанії "Волга-Днепр" за заявою державного підприємства "Антонов".

Арешт наклали з метою забезпечення збереження речових доказів і подальшого відшкодування шкоди, повідомляє TRAVEL РБК-Україна із посиланням на прес-службу юридичної фірми "Ілляшев та Партнери".

Літаки заарештовані ухвалою слідчого судді Святошинського районного суду м. Києва від 21 березня 2022 року в межах кримінального провадження, відкритого за заявою ДП "Антонов".

Як повідомили у в прес-службі юридичної фірми, Росавіація незаконно надала право компанії, що входить в групу компаній "Волга-Днепр", видавати сертифікати льотної придатності на "Руслани".

"Фактично, протягом останніх років "Волга-Днепр" видавала сертифікати сама собі, ставлячи під загрозу безпечну експлуатацію повітряних суден, що є кричущим порушенням положень міжнародних конвенцій. Це серйозна перемога України, яка стала можливою завдяки неймовірним спільним зусиллям прокуратури, Мінтрансу, МВС, МЗС та Укроборонпрому", - пояснили в юридичній фірмі.

На даний час трьом літакам заборонено виліт із Німеччини, одному - з Канади, триває робота щодо арештів в інших юрисдикціях.

Згідно з ухвалою суду, літаки мають бути передані в управління Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.

Статьи по теме
Закон про мобілізацію: депутатів можуть позбавити броні – ЗМІ
Закон про мобілізацію: депутатів можуть позбавити броні – ЗМІ

Депутатів Верховної Ради можуть залишити без броні від мобілізації.
14.01 — 1611

Як українці ставляться до попередніх президентів: дані опитування
Як українці ставляться до попередніх президентів: дані опитування

До попередніх президентів України громадяни ставляться по-різному: частина сприймають їх позитивно, частина - негативно. Найкраще ставлення до президентів, які займали проукраїнську позицію.
25.03.23 — 2289

В Україні хочуть узаконити партнерство для одностатевих пар
В Україні хочуть узаконити партнерство для одностатевих пар

У Верховну раду подали на реєстрацію законопроєкт про реєстровані партнерства. Він дасть змогу партнерам в одностатевих і різностатевих парах без шлюбу мати такі самі права, як і в законного подружжя.
08.03.23 — 845