Контракти.ua

1261  —  29.03.22
Хакери показали наказ в.о. міністра оборони РФ про створення фейків щодо полонених
Хакери показали наказ в.о. міністра оборони РФ про створення фейків щодо полонених

Хакери групи Anonymous оприлюднили скан наказу т.в.о міністра оборони РФ Дмитра Булгакова про підготовку фейкових відео, на яких "українські військові" нібито знущаються над "російськими військовополоненими".

Джерело: twitter-сторінка Anonymous. Пише pravda.com.ua.

Дослівно наказ Булгакова: "Наказую:

1. Створити і поширити серію відеоматеріалів з демонстрацією нелюдського ставлення військовослужбовців Збройних сил України та націоналістичних формувань на території України стосовно полонених, котрі висловили власне бажання здатися в полон.

2. Створити і поширити серію графічних матеріалів, із доказами фактів використання підставних осіб під час зйомок брифінгів службовців збройних сил РФ, які опинилися в полоні. Також, спростувати факт залучення ЗС РФ військовослужбовців, що несуть військову службу по призову".

Деталі: Причиною таких заходів у наказі вказали те, що в соцмережах поширюють відео нормального поводження українських військових із російськими полоненими. Мовляв, солдати окупаційних військ РФ можуть після перегляду таких відео бути більш схильними здатися в полон.

Також Булгаков наказує долучити безпідставні твердження до цих фейків про порушення українськими військовими Женевської конвенції про поводження з військовополоненими.

Наказ видано й підписано 21 березня.

Цей наказ також може свідчити про неправдивість заяв російської влади, що з міністром оборони Сергієм Шойгу "все гаразд і він продовжує виконувати обов’язки", адже наразі накази міністерства підписує тимчасовий виконувач обов’язків.

"Українська правда" не має можливості перевірити через незалежні джерела справжність цього документу.

Довідково: Anonymous – це міжнародна група хакерів та кіберфахівців, які з політичних міркувань борються в кіберпросторі з урядами країн світу, політичними структурами та елітами.

Що було раніше: Увечері 27 березня головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний попередив, що росіяни будуть поширювати фейкові відео, на яких люди, переодягнені в українську військову уніформу будуть вдавати жорстоке поводження з людьми, що виглядають як російські військовополонені.

Статьи по теме
Хто і навіщо “вбив” Навального — огляд
Хто і навіщо “вбив” Навального — огляд

16 лютого Олексій Навальний, якого Путін оголосив “екстремістом”, раптово помер у виправній колонії.
17.02 — 299

У Росії скорочується кількість прихильників війни
У Росії скорочується кількість прихильників війни

У Росії скорочується кількість прихильників продовження воєнних дій в Україні.
09.11.22 — 1138

Путін придумав, як побороти алкоголізм у Росії:
Путін придумав, як побороти алкоголізм у Росії: "Треба, щоб людям було чим займатися"

Президент країни-агресорки вкотре визнав проблему масового алкоголізму в регіонах.
22.10.22 — 2190