Контракти.ua

7112  —  24.03.22
Розвідка: російські олігархи обговорюють оплату фізичного усунення путіна
Розвідка: російські олігархи обговорюють оплату фізичного усунення путіна

Російські олігархи роздратовані політикою російського президента володимира путіна та обговорюють варіанти усунення його від влади.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба Головного управління розвідки Міноборони.

«В Москві відбулась зустріч російського олігарха Петра Авена та казахського мільярдера Олександра Машкевича. Під час зустрічі Авен відзначив, що російські олігархи вкрай роздратовані політикою путіна. Санкції, накладені на росію та конкретних бізнесменів через війну в Україні, боляче вдарили по статках російських мільярдерів», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, йшлося також і про те, що представники російського великого бізнесу наразі шукають шляхи впливу на диктатора або на його близьке оточення з силового блоку. Водночас це ускладнюється тим, що путін перебуває в жорсткій ізоляції та практично нікого до себе не підпускає. В першу чергу олігархів, яких він вважає «ненадійними». Втім, великий російський бізнес вже готовий до найрадикальніших кроків. Окремі олігархи навіть обговорюють оплату фізичного усунення путіна, повідомили в розвідці.

В пресслужбі нагадали, що Петро Авен - російський політик та підприємець. Президент ВАТ Акціонерний комерційний банк «Альфа-Банк». За версією Forbes, у 2021 році посів 30 місце у списку 200 найбагатших бізнесменів росії, володіючи особистим статком у $5,3 млрд.

Олександр Машкевич - казахстанський мільярдер, родом з Киргизії, громадянин Канади, проживає в Тель-Авіві. За версією Forbes, у 2016 році його статки становили $1,5 млрд.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент росії володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан, оголошено загальну мобілізацію, країна дає відсіч загарбникам.

США, Європейський Союз та інші країни застосували санкції проти країни-агресора.

Статьи по теме
Хто і навіщо “вбив” Навального — огляд
Хто і навіщо “вбив” Навального — огляд

16 лютого Олексій Навальний, якого Путін оголосив “екстремістом”, раптово помер у виправній колонії.
17.02 — 299

У Росії скорочується кількість прихильників війни
У Росії скорочується кількість прихильників війни

У Росії скорочується кількість прихильників продовження воєнних дій в Україні.
09.11.22 — 1138

Путін придумав, як побороти алкоголізм у Росії:
Путін придумав, як побороти алкоголізм у Росії: "Треба, щоб людям було чим займатися"

Президент країни-агресорки вкотре визнав проблему масового алкоголізму в регіонах.
22.10.22 — 2190