Контракти.ua

1435  —  24.03.22
"Грошей немає": росіянам перестали повертати валютні депозити з банків

У Росії через нестачу валюти у країні клієнтам перестали повертати їхні депозити. Центробанк РФ заявив, що росіянам можуть повертати депозити до 10 тис. доларів, однак таких можливостей у банків немає. В результаті клієнтам заявляють: "грошей немає".

Про це йдеться в публікації видання "КомерсантЪ". Пише OBOZREVATEL.

Журналісти зібрали історії росіян, котрі спробували забрати свої валютні депозити. За правилами вони мають на це право, але насправді валюти у країні немає. Експортні виручки впали, а готівковий долар ввозити до РФ заборонили.

Клієнт Альфа-банку поскаржився, що замість $10 тис. "видають не більше $5 тис.", причому "без пояснення причин". Клієнту запропонували тільки записатися ще раз, але, як він вказує, запис зараз на відвідування через місяць.

Деякі клієнти Кредит Європа банку розповіли, що банк видає лише по "$1,6 тис. в одні руки" при замовленні $10 тис. При цьому приходити у відділення не потрібно. "Гроші з'являються, ми дзвонимо", передає – клієнт слова банку.

Один із клієнтів СМП-банку замовив кошти на початку березня. У призначений день "приїхав у відділення, відстояв чергу та отримав відповідь "грошей немає"", поскаржився він. Інший клієнт повідомляє, що банк "не робить жодних спроб навіть часткової видачі коштів зі вкладу".

А клієнти Сбербанку примусово конвертували вклад у канадських доларах у рублі. В умовах девальвації та інфляції в результаті він втратив частину своїх коштів.

Як повідомляв OBOZREVATEL, у Росії другий тиждень поспіль тижнева інфляція за офіційними даними становить 2% (такими темпами за рік ціни можуть злетіти на 104%). Деякі товари при цьому вже подорожчали майже на 92%, хоча до офіційної статистики це зростання не потрапило.

Статьи по теме
Хто і навіщо “вбив” Навального — огляд
Хто і навіщо “вбив” Навального — огляд

16 лютого Олексій Навальний, якого Путін оголосив “екстремістом”, раптово помер у виправній колонії.
17.02 — 310

У Росії скорочується кількість прихильників війни
У Росії скорочується кількість прихильників війни

У Росії скорочується кількість прихильників продовження воєнних дій в Україні.
09.11.22 — 1152

Путін придумав, як побороти алкоголізм у Росії:
Путін придумав, як побороти алкоголізм у Росії: "Треба, щоб людям було чим займатися"

Президент країни-агресорки вкотре визнав проблему масового алкоголізму в регіонах.
22.10.22 — 2196