Контракти.ua

8012  —  16.03.22
Санкції проти Білорусі зупинили новий автозавод
Санкції проти Білорусі зупинили новий автозавод

Підприємство "БелДжи" займалося збиранням китайських Geely. Санкції це унеможливили.

У Білорусі зупиняють єдиний завод із випуску легкових автомобілів. Підприємство "БелДжи" у Борисові не працюватиме з 16 березня мінімум до 1 квітня. Про це повідомляє onliner.by. Пише Фокус.

"БелДжи" — спільне підприємство БеЛАЗа та концерну Geely, засноване у 2011 році. Воно займається великовузловим складанням декількох моделей Geely з машинокомплектів, що поставляються з Китаю. Наразі підприємство випускає Geely Atlas, Coolray, GS та Tugella. За 2021 рік вироблено близько 10 тис. автомобілів.

Санкції проти Білорусі унеможливили постачання машинокомплектів. Справа в тому, що возили їх морем до литовського порту Клайпеда, а звідти перевозили до Борисова. Тепер транспортування через Литву неможливе.

Персонал "Белджи" відправили у відпустку. На підприємстві числяться 1400 співробітників.

Geely не планує залишати білоруський та російський ринки, однак у китайського концерну виникли проблеми з постачанням авто до РФ. Наразі відчувається брак нових Geely на складах.

Раніше Фокус повідомляв, що санкції проти РФ дозволили зупинити "АвтоВАЗ". Виявилося, що в різних моделях Lada від 20 до 40% іноземних комплектувальних деталей.

Статьи по теме
"Він уже разів десять обіцяв вступити у війну": військовий експерт розповів, чи дотиснув Путін Лукашенка

Білоруський диктатор розуміє наслідки вступу у війну проти України на боці РФ.
21.07.22 — 1105

Білорусь відкриває кордони для контрабанди підсанкційних товарів, - ГУР
Білорусь відкриває кордони для контрабанди підсанкційних товарів, - ГУР

Командуванню Державного прикордонного комітету Білорусі керівництво країни надало негласну вказівку - не перешкоджати фактам контрабандної діяльності на кордонах з Україною, Польщею та Литвою.
15.07.22 — 1194