Контракти.ua

1096  —  11.03.22
Російський олігарх про плани рф конфіскувати закордонні активи: Це відкине нас у 1917 рік
Російський олігарх про плани рф конфіскувати закордонні активи: Це відкине нас у 1917 рік

Очільник російського "Норнікеля" Володимир Потанін, якого називають олігархом, заявив, що до питання конфіскації підприємств тих фірм, які оголосили про вихід із російського ринку, треба підходити дуже обережно.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на ТГ-канал Норнікеля.

«Це (конфіскація закордонних активів - ред.) відкине нас на сто років назад, у 1917 рік, і наслідки такого кроку – глобальну недовіру до росії з боку інвесторів – ми відчуватимемо багато десятиліть», - заявив Потанін.

Потім він висловлює припущення, що у багатьох компаній «рішення про призупинення діяльності в росії носить дещо емоційний характер». Тому, як припускає Потанін, вони ще можуть повернутися. Проте конфіскація унеможливить це.

Потанін пропонує замість конфіскації інші варіанти: «націоналізацію – викуп підприємств у власника та подальше їхнє обернення у державну власність» або «зовнішнє управління на таких підприємствах».

Після початку війни росії проти України десятки великих світових компаній та брендів із різних сфер та країн оголосили про припинення своєї роботи в росії.

Партія влади «єдина росія» робила з цього приводу суперечливі заяви, зокрема пропонувала націоналізувати активи таких компаній, оскільки, на їхню думку, відхід із ринку можна розцінити як навмисне банкрутство.

Компанія Потаніна «Норнікель» є найбільшим світовим виробником паладію та високосортного нікелю з частками на ринку 40% та 20% відповідно, а також значним виробником міді та платини.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили військовий стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна офіційно спрямувала позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Статьи по теме
Хто і навіщо “вбив” Навального — огляд
Хто і навіщо “вбив” Навального — огляд

16 лютого Олексій Навальний, якого Путін оголосив “екстремістом”, раптово помер у виправній колонії.
17.02 — 318

У Росії скорочується кількість прихильників війни
У Росії скорочується кількість прихильників війни

У Росії скорочується кількість прихильників продовження воєнних дій в Україні.
09.11.22 — 1161

Путін придумав, як побороти алкоголізм у Росії:
Путін придумав, як побороти алкоголізм у Росії: "Треба, щоб людям було чим займатися"

Президент країни-агресорки вкотре визнав проблему масового алкоголізму в регіонах.
22.10.22 — 2198