Контракти.ua

1108  —  10.03.22
Квін назвала запровадження безпольотної зони над Україною "явною ескалацією"
Квін назвала запровадження безпольотної зони над Україною

У посольстві Сполучених Штатів продовжують наполягати, що запровадження безпольотної зони над Україною не зупинить агресію Росії.

Про це тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін розповіла в інтерв'ю РБК-Україна.

Дипломатка наголосила, що в міжнародному співтоваристві тривають дискусії щодо подальшої допомоги Україні. За її словами, це ситуація, "що розвивається".

"Єдине, що я хотіла б додати щодо безпольотної зони: неготовність до чогось подібного частково пов'язана з тим, що це явно було б ескалацією. Іншими словами, ви знаєте, що для США або інших союзників по НАТО, якщо вони лоб в лоб зіткнуться з російськими військовими – це, швидше за все, призведе до ескалації ситуації, а не до її деескалації", – заявила Квін.

Тимчасова повірена наголосила на намаганні США розрядити ситуацію у цей момент. Разом із іншими союзниками американці шукають креативний підхід, який міг би допомогти знайти "корисне рішення" для оборони України.

Статьи по теме
Закон про мобілізацію: депутатів можуть позбавити броні – ЗМІ
Закон про мобілізацію: депутатів можуть позбавити броні – ЗМІ

Депутатів Верховної Ради можуть залишити без броні від мобілізації.
14.01 — 1645

Як українці ставляться до попередніх президентів: дані опитування
Як українці ставляться до попередніх президентів: дані опитування

До попередніх президентів України громадяни ставляться по-різному: частина сприймають їх позитивно, частина - негативно. Найкраще ставлення до президентів, які займали проукраїнську позицію.
25.03.23 — 2305

В Україні хочуть узаконити партнерство для одностатевих пар
В Україні хочуть узаконити партнерство для одностатевих пар

У Верховну раду подали на реєстрацію законопроєкт про реєстровані партнерства. Він дасть змогу партнерам в одностатевих і різностатевих парах без шлюбу мати такі самі права, як і в законного подружжя.
08.03.23 — 854