Контракти.ua

1712  —  06.03.22
Кабмін затвердив порядок збору та зберігання тіл загиблих окупантів
Кабмін затвердив порядок збору та зберігання тіл загиблих окупантів

Кабінет міністрів затвердив порядок збору та зберігання тіл загиблих російських окупантів. Відповідну постанову уряд ухвалив 5 березня.

Про це повідомляє РБК-Україна з посилання на урядовий портал.

Зазначається, що документ прийняли для недопущення погіршення санітарно-епідемічної ситуації та виникнення небезпечних інфекційних захворювань на території України.

За збір тіл будуть відповідати військові адміністрації разом з органами місцевого самоврядування. До складу відповідних груп повинні бути залучені представники сил територіальної оборони, Нацгвардії, поліції, ДСНС, слідчих органів, а також за згодою представники бюро судово-медичної експертизи, громадських та релігійних об’єднань, громадських організацій, волонтерів та інших.

Групи будуть забезпечені патолого-анатомічними мішками, гігієнічними засобами і обмундируванням та засобами фотофіксації, спеціалізованим транспортом для перевезення тіл або автомобілями з червоним хрестом.

Крім того, до збору за можливості будуть залучати журналістів для фіксування з метою подальшого інформування про наслідки вторгнення РФ.

Для інформування про знаходження тіл буде створений кол-центр при Нацполіції.

Тіла та рештки перевозяться до моргів або інших визначених місць і поміщаються до спеціальних рефрижераторів на залізничній базі або причепів-авторефрижераторів.

Після заповнення моргів тіла транспортуються до єдиного центру, з якого їх доставлять в Росію або на тимчасово окуповані території.

Передача тіл відбувається за участю представників міжнародних організацій лише після остаточного встановлення, впізнання, ідентифікації осіб загиблих, які проводяться не більш як 15 днів.

Невпізнані, невстановлені, неідентифіковані тіла та рештки залишаються на зберіганні у рефрижераторах до моменту встановлення осіб загиблих.

Нагадаємо, У Генеральному штабі ЗСУ розповіли, що з 24 лютого кількість убитих російських окупантів становить понад 11 тисяч осіб.

Статьи по теме
Закон про мобілізацію: депутатів можуть позбавити броні – ЗМІ
Закон про мобілізацію: депутатів можуть позбавити броні – ЗМІ

Депутатів Верховної Ради можуть залишити без броні від мобілізації.
14.01 — 1662

Як українці ставляться до попередніх президентів: дані опитування
Як українці ставляться до попередніх президентів: дані опитування

До попередніх президентів України громадяни ставляться по-різному: частина сприймають їх позитивно, частина - негативно. Найкраще ставлення до президентів, які займали проукраїнську позицію.
25.03.23 — 2313

В Україні хочуть узаконити партнерство для одностатевих пар
В Україні хочуть узаконити партнерство для одностатевих пар

У Верховну раду подали на реєстрацію законопроєкт про реєстровані партнерства. Він дасть змогу партнерам в одностатевих і різностатевих парах без шлюбу мати такі самі права, як і в законного подружжя.
08.03.23 — 858