Контракти.ua

1194  —  04.03.22
"Луплять з усіх знарядь". Мер Маріуполя розповів про ситуацію в місті

Маріуполь є однією з найгарячіших точок в Україні. Російські окупанти не перестають обстрілювати житлові квартали та інфраструктуру, у зв'язку з цим у місті може статися гуманітарна катастрофа.

Про це повідомив мер Маріуполя Вадима Бойченко в коментарі РБК-Україна.

"Ситуація дуже складна, але ми тримаємося. У нас гуманітарна блокада, яку створили російські війська, обстрілявши критично важливу інфраструктуру. Ми без тепла, без світла, без води та практично без зв'язку. І у нас закінчуються продукти та медикаменти. Тому ми з вчора дуже просимо переговорну групу, щоб місто Маріуполь потрапило в гуманітарний коридор і ми могли вивезти людей. Бо п'ять днів триває нещадний обстріл житлових масивів міста - не позицій Збройних сил. Багато поранених і вбитих, та ми, на жаль, не можемо встановити їх кількість через безперервні обстріли", - сказав Бойченко.

За словами градоначальника, противник атакує місто важким озброєнням, проте українські війська тримають оборону.

"Спочатку був обстріл у східній частині міста - це так званий Лівий берег. Зараз вони працюють Західному і Північно-західному напрямку. Люди дев'яту добу сидять в підвалах, в укриттях. Вони луплять з усіх гармат: з "градів", з важкої артилерії і кілька разів навіть застосовували авіаобстріли й авіабомби. Збройні сили України, Національна гвардія, наш героїчний полк "Азов", наша морська охорона і морпіхи утримують кордони нашого міста. Ворожих військ на сьогодні в місті немає", - зазначив голова Маріуполя.

Статьи по теме
Том Купер: Кілька драматичних подій в Україні за цей час, тому публікую цей «позаплановий» огляд
Том Купер: Кілька драматичних подій в Україні за цей час, тому публікую цей «позаплановий» огляд

У новому звіті Тома Купера – трохи плутаних міркувань про Ердогана й багато новин про наші успіхи. Засмутити може фінал боротьби за «Азовсталь», але маємо радіти, що героїв буде врятовано…
17.05.22 — 1974

Ми сподіваємося на диво: командир Сергій Волина з Азовсталі просить про евакуацію військових
Ми сподіваємося на диво: командир Сергій Волина з Азовсталі просить про евакуацію військових

Один з керівників оборони Маріуполя, командир 36-ї окремої бригади морської піхоти ВМС ЗСУ Сергій Волина написав пост, в якому закликав про евакуацію з "Азовсталь" військових.
08.05.22 — 1170

ООН і Червоний Хрест направили черговий гумконвой для евакуації із «Азовсталі»
ООН і Червоний Хрест направили черговий гумконвой для евакуації із «Азовсталі»

Організація Об'єднаних Націй планує зібрати понад 2 млрд доларів для допомоги українським біженцям і тим, хто потребує допомоги вдома, а також сподівається вивезти ще певну кількість людей із заблокованого росіянами Маріуполя.
05.05.22 — 1220