Контракти.ua

3090  —  03.03.22
Під Харковом взяли в полон 2-й елітний підрозділ РФ, - Арестович
Під Харковом взяли в полон 2-й елітний підрозділ РФ, - Арестович

Українські військові під Харковом розбили та взяли в полон елітний підрозділ військ РФ. Також у середу в інших районах бійці ЗСУ полонили ворожих офіцерів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву радника керівника офісу президента Олексія Арестовича

"Під Харковом розгромили і взяли в полон другий елітний підрозділ російської армії. Це 1-а танкова армія - таманська дивізія, кантемирівська дивізія тощо", - розповів він.

Арестович додав, що інші підрозділи окупантів також зазнають втрат.

"А про інших навіть і говорити нічого. Сьогодні (в середу, 3 березня, - Ред.) потрапили в полон офіцери ротні - командири танкового батальйону, там заступник командира полку, і так далі. І ось вони плачуть, стоять на колінах і кажуть "Ми не знали"... У них навіть легенди не заготовлені як слід", - говорить радник глави ОП.

Говорячи про тактичні помилки, які допускає противник, він вказав на зосередження 55-60% військ РФ навколо Харкова і Києва, а в інших регіонах з'явилися "величезні дірки" (на півдні, в центрі та зоні ООС).

"Дірки обернуться тим, що вони намагаються ротними або батальйонними групами (це 200 - 400, 600 осіб) намагаються вирішувати якісь завдання. І ось тричі спробувавши вирішити ці завдання в напрямку Кривого Рогу і під Миколаєвом вони потрапили під удар і були практично повністю знищені", - розповів Арестович.

Також перед цим в ОП розповіли, що РФ втрачає в середньому у війні з Україною 1,5 тисяч військових на добу.

Статьи по теме
Закон про мобілізацію: депутатів можуть позбавити броні – ЗМІ
Закон про мобілізацію: депутатів можуть позбавити броні – ЗМІ

Депутатів Верховної Ради можуть залишити без броні від мобілізації.
14.01 — 1611

Они не останавливаются — о чем предупреждает Залужный
Они не останавливаются — о чем предупреждает Залужный

Игаль Левин: "Они не останавливаются", — такими словами недавно описал российскую агрессию украинский генерал Валерий Федорович Залужный — главнокомандующий Вооруженными силами Украины. Вот эти слова Железного генерала — ключ к пониманию происходящего.
17.05.23 — 1126

Як українці ставляться до попередніх президентів: дані опитування
Як українці ставляться до попередніх президентів: дані опитування

До попередніх президентів України громадяни ставляться по-різному: частина сприймають їх позитивно, частина - негативно. Найкраще ставлення до президентів, які займали проукраїнську позицію.
25.03.23 — 2289