Контракти.ua

2120  —  01.03.22
Розпродаж російського рубля сповільнився в очікуванні ефекту санкцій
Розпродаж російського рубля сповільнився в очікуванні ефекту санкцій

Російський рубль дещо відновився у вівторок, 1 березня, після обвалу напередодні до 120 рублів за долар. Валютні ринки у світі були відносно спокійними на тлі російської кризи, що швидко розвивається.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

В останні дні фінансові ринки потрясло вторгнення Росії в Україну, найбільший напад на європейську державу з часів Другої світової війни, і західні санкції, що послідували за цим, включають відключення деяких російських банків від фінансової мережі SWIFT і обмеження здатності Москви використовувати 630 мільярдів доларів валютних резервів.

Рубль торгувався на рівні 93,4 за долар, відновивши майже всі втрати понеділка, чому сприяло екстрене підвищення процентної ставки Центральним банком Росії після того, як валюта впала до рекордно низького рівня в 120 за долар.

Проте рубль впав майже на 30% в порівнянні з кращими рівнями в цьому році.

"Сьогодні основна увага буде приділена тому, чи почнуть санкції/відплата впливати на товарні потоки з Росії і втрутиться (Російський центральний банк) з додатковими заходами з підтримки рубля", - написали аналітики ING FX в записці для клієнтів.

Як повідомляло РБК-Україна, Євросоюз ввів санкції проти центрального банку Росії через вторгнення в Україну. Російському регулятору заборонені операції, пов'язані з управлінням резервами та активами. Таким чином, заморожені 630 млрд доларів резервів РФ.

Статьи по теме
Переваги потенційного ембарго на експорт в Росію
Переваги потенційного ембарго на експорт в Росію

Неспровоковане та незаконне вторгнення Росії в суверенну Україну триває. Народ та військо України продовжують спротив агресору, спираючись на підтримку своїх союзників. Про варіант додаткових обмежень, які запропонували Сполучені Штати та реакцію союзників на неї читайте в матеріалі.  
04.05.23 — 5493

Рубль через санкції та зниження цін на нафту впав до 8-місячного мінімуму, - CNN
Рубль через санкції та зниження цін на нафту впав до 8-місячного мінімуму, - CNN

Російський рубль посилив різке падіння у грудні через зниження світових цін на нафту та санкції Заходу, націлені на енергетичний сектор РФ, і досяг у четвер восьмимісячного мінімуму.
31.12.22 — 1105

Купуючи каву цих марок, ви спонсоруєте ворога: прибуток йде в Росію
Купуючи каву цих марок, ви спонсоруєте ворога: прибуток йде в Росію

На полицях українських супермаркетів досі присутні товари, прибуток від яких йде в Росію. Частина з них ховається за українськими етикетками, але кінцеві бенефіціари цих компаній – російські бізнесмени та навіть політики.
07.05.22 — 2276