Контракти.ua

14506  —  28.02.22
Загинули вже понад 300 старших офіцерів армії РФ – Арестович
Загинули вже понад 300 старших офіцерів армії РФ – Арестович

У війні Російської Федерації проти України загинуло вже понад триста старших офіцерів російської армії.

Про це позаштатний радник голови Офісу Президента України Олексій Арестович повідомив в ефірі телеканалу "Настоящее время", передає кореспондент Укрінформу.

"За моїми даними, на сьогоднішній ранок було загиблих старших офіцерів російської армії (звання майор, підполковник) більше трьохсот людей. Це тому, що наша артилерія та авіація кілька разів поціляла в штаби частин і підрозділів, які висуваються сюди", – констатував він.

Арестович також повідомив, що війська РФ просуваються в районі Ірпеня на Київ Житомирською трасою. Він розповів, що перед включенням в ефір отримав фотографію, на якій зображено понад сто згорілих машин російської армії, накритих українською артилерією.

"Це тільки за останні 2-3 години. Як ви розумієте, вантажна машина на кшталт КАМАЗу, що перевозить піхоту, це 30 осіб особового складу. Таких машин більше ста згоріло. Ми можемо сміливо припускати, що вони наблизилися до трьох тисяч убитих", – додав позаштатний радник голови ОПУ.

Як повідомлялося, сумарні приблизні втрати ворога з 24 по 28 лютого станом на 6:00 28 лютого: літаки – 29, вертольоти – 29, танки – 191, бойові броньовані машини – 816, гармати – 74, ЗРК БУК – 1, Гради – 2, автомобільна техніка – 291, цистерни – 60, БпЛА ОТР – 3, кораблі/катери – 2, засоби ППО – 5, особовий склад – орієнтовно 5300 (уточнюється).

Статьи по теме
Закон про мобілізацію: депутатів можуть позбавити броні – ЗМІ
Закон про мобілізацію: депутатів можуть позбавити броні – ЗМІ

Депутатів Верховної Ради можуть залишити без броні від мобілізації.
14.01 — 1639

Они не останавливаются — о чем предупреждает Залужный
Они не останавливаются — о чем предупреждает Залужный

Игаль Левин: "Они не останавливаются", — такими словами недавно описал российскую агрессию украинский генерал Валерий Федорович Залужный — главнокомандующий Вооруженными силами Украины. Вот эти слова Железного генерала — ключ к пониманию происходящего.
17.05.23 — 1132

Як українці ставляться до попередніх президентів: дані опитування
Як українці ставляться до попередніх президентів: дані опитування

До попередніх президентів України громадяни ставляться по-різному: частина сприймають їх позитивно, частина - негативно. Найкраще ставлення до президентів, які займали проукраїнську позицію.
25.03.23 — 2305