Контракти.ua

895  —  28.02.22
Зеленський: Тисячі російських солдатів убиті, заради чого ви всі сюди прийшли?
Зеленський: Тисячі російських солдатів убиті, заради чого ви всі сюди прийшли?

Поки продовжується це злочинне вторгнення в Україну, російська держава зазнає таких збитків, ніби війна пройшлася їхньою територією.

Про це під час відеозвернення заявив Президент України Володимир Зеленський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Поки продовжується це злочинне вторгнення в Україну, російська держава зазнає таких збитків, ніби війна пройшлася їхньою територією. Для чого все це вам? Російським матерям, російським вчителям, російським підприємствам, звичайним людям. Для чого?», - зазначив Президент.

Зеленський повідомив, що вже 4,5 тисячі російських солдатів вбито. «Заради чого ви всі сюди прийшли? Заради чого колони вашої бронетехніки йдуть проти нас з Криму, з нашого Криму. З Ялти, з Євпаторії, Судака, Сімферополя. Це ж не назви військових таборів для танкістів. Ще раз - 4,5 тисячі вбитих російських окупантів», - сказав він.

За його словами, Європа закрила небо для всіх російських літаків, глобальний бізнес відмовляється від будь-яких зв'язків з російськими компаніями. «Подивимося, як закінчиться цей тиждень для російської валюти, яким буде падіння рубля», - сказав він.

«Вчора я говорив з президентами Португалії, Литви, президентом Франції - Еммануелем Макроном, президентом Польщі Анджеєм Дудою. Я особливо вдячний Анджею за нашу плідну роботу. Говорив з прем'єр-міністрами Бельгії, Іспанії та прем'єром Британії Борисом Джонсоном. Підтримка від нашої антивоєнної коаліції безумовна та безпрецедентна», - наголосив він.

Як повідомлялося, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну.

В Україні запроваджено воєнний стан і оголошено загальну мобілізацію.

Статьи по теме
Закон про мобілізацію: депутатів можуть позбавити броні – ЗМІ
Закон про мобілізацію: депутатів можуть позбавити броні – ЗМІ

Депутатів Верховної Ради можуть залишити без броні від мобілізації.
14.01 — 1656

Они не останавливаются — о чем предупреждает Залужный
Они не останавливаются — о чем предупреждает Залужный

Игаль Левин: "Они не останавливаются", — такими словами недавно описал российскую агрессию украинский генерал Валерий Федорович Залужный — главнокомандующий Вооруженными силами Украины. Вот эти слова Железного генерала — ключ к пониманию происходящего.
17.05.23 — 1138

Як українці ставляться до попередніх президентів: дані опитування
Як українці ставляться до попередніх президентів: дані опитування

До попередніх президентів України громадяни ставляться по-різному: частина сприймають їх позитивно, частина - негативно. Найкраще ставлення до президентів, які займали проукраїнську позицію.
25.03.23 — 2313