Контракти.ua

1331  —  27.02.22
Війна РФ проти України: Арестович назвав гарячі точки
Війна РФ проти України: Арестович назвав гарячі точки

Зараз по всій країні відносна тиша, окрім Волновахи в Донецькій області та північно-західних околиць Києва.

Про це позаштатний радник керівника Офісу Президента України Олексій Арестович повідомив під час брифінгу в ОП, передає кореспондент Укрінформу.

«Зараз по всій країні відносна тиша, окрім Волновахи, яку знову взяли наші українські війська потужною контратакою, і північно-західних околиць Києва, де противник спробував просунутися вперед окремими групами, але потрапив під ураження нашої вогневої авіації та артилерії, бої територіальної оборони. Частина розгромлена, частина висувається на північ і займає оборону по 15-20-40 км від Києва, щоб наша артилерія не дістала туди», – сказав Арестович.

Він зазначив, що це свідчить про перехід противників у тактичний відступ, принаймні на окремих ділянках.

Позаштатний радник керівника ОПУ висловив думку, що загальна обстановка в державі показує: «противник видихся і останні боєздатні частини кинув на Київ, щоб взяти його околиці і заявити про якусь там перемогу. Київ та Харків. Але в Харкові оточили, розгромили і добивають. Те саме в Києві».

Арестович наголосив, що цей тактичний відступ свідчить про те, що вороги провалили ще один план.

Як повідомлялося, в Україні четверту добу триває війна – 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Запроваджено воєнний стан. Глава Української держави Володимир Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію.

За даними Міноборони України, Росія за три дні війни втратила 4300 військових.

Статьи по теме
Закон про мобілізацію: депутатів можуть позбавити броні – ЗМІ
Закон про мобілізацію: депутатів можуть позбавити броні – ЗМІ

Депутатів Верховної Ради можуть залишити без броні від мобілізації.
14.01 — 1656

Они не останавливаются — о чем предупреждает Залужный
Они не останавливаются — о чем предупреждает Залужный

Игаль Левин: "Они не останавливаются", — такими словами недавно описал российскую агрессию украинский генерал Валерий Федорович Залужный — главнокомандующий Вооруженными силами Украины. Вот эти слова Железного генерала — ключ к пониманию происходящего.
17.05.23 — 1138

Як українці ставляться до попередніх президентів: дані опитування
Як українці ставляться до попередніх президентів: дані опитування

До попередніх президентів України громадяни ставляться по-різному: частина сприймають їх позитивно, частина - негативно. Найкраще ставлення до президентів, які займали проукраїнську позицію.
25.03.23 — 2313