Контракти.ua

1096  —  27.02.22
При ворожому обстрілі Гостомеля згорів АН-225 Мрія
При ворожому обстрілі Гостомеля згорів АН-225 Мрія

З'явилася інформація про те, що в результаті повітряної атаки російських військ на аеропорт Гостомель під Києвом, міг згоріти один з найбільших і потужних літаків у світі українського виробництва АН-225 Мрія.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Укроборонпром. 

У Гостомелі після обстрілу загорівся ангар, в якому знаходився легендарний літак АН-225 Мрія.

Російські окупанти знищили флагман української авіації-легендарний АН - 225 Мрія.

Це сталося на аеродромі "Антонов" в Гостомелі під Києвом, де знаходився літак. Його відновлення коштуватиме понад 3 млрд доларів і потребуватиме тривалого часу. Україна докладе всіх зусиль, щоб ці роботи оплатила держава-агресор.

Росіяни знищили Ан-225 «Мрія», вона буде відновлена за кошти окупанта
Російські окупанти знищили флагман української авіації – легендарний Ан-225 «Мрія». Це відбулося на аеродромі «Антонов» в Гостомелі під Києвом, де перебував літак. Його відновлення коштуватиме більше 3 млрд доларів і потребуватиме тривалого часу. Україна докладе усіх зусиль, аби ці роботи оплатила держава-агресор.
Росія поцілила «Мрію», як символ можливостей української авіації. Ан-225 «Мрія» - авіаційний гігант, на рахунку якого рекорди по перевезенню максимального комерційного вантажу та найдовшого і найважчого в історії авіації моновантажу, вантажопідйомності. На жаль, сьогодні ці опції втрачені.
Але вони обов’язково будуть відновлені. Окупанти зруйнували літак, але не зможуть зруйнувати нашу спільну мрію. Вона обов’язково відродиться. За орієнтовними підрахунками на це знадобиться більше 3 млрд доларів та понад 5 років. Наше завдання зробити так, аби ці витрати покрила саме Російська Федерація, яка завдала умисної шкоди українській авіації та сектору вантажних авіаційних перевезень.
«Росія знищила нашу «Мрію», але мрію про вільну від окупанта Україну знищити неможливо. Ми боротимемось за нашу землю та наш дім до переможного кінця. І після перемоги обов’язково, чуєте, обов’язково добудуємо нашу нову «Мрію», яка багато років чекає цього у безпечному місці. Все буде Україна!», — заявив генеральний директор ДК «Укроборонпром» Юрій Гусєв.
На момент вторгнення АН-225 «Мрія» знаходилась на ремонті у аеропорту Гостомель, тому не встигла вилетіти з України.
Статьи по теме
Закон про мобілізацію: депутатів можуть позбавити броні – ЗМІ
Закон про мобілізацію: депутатів можуть позбавити броні – ЗМІ

Депутатів Верховної Ради можуть залишити без броні від мобілізації.
14.01 — 1662

Они не останавливаются — о чем предупреждает Залужный
Они не останавливаются — о чем предупреждает Залужный

Игаль Левин: "Они не останавливаются", — такими словами недавно описал российскую агрессию украинский генерал Валерий Федорович Залужный — главнокомандующий Вооруженными силами Украины. Вот эти слова Железного генерала — ключ к пониманию происходящего.
17.05.23 — 1141

Як українці ставляться до попередніх президентів: дані опитування
Як українці ставляться до попередніх президентів: дані опитування

До попередніх президентів України громадяни ставляться по-різному: частина сприймають їх позитивно, частина - негативно. Найкраще ставлення до президентів, які займали проукраїнську позицію.
25.03.23 — 2313