Контракти.ua

1114  —  23.02.22
Забудьте про Нутеллу! Готуємо шоколадну пасту за копійки
Забудьте про Нутеллу! Готуємо шоколадну пасту за копійки

Шоколадна паста, яка за смаком дуже нагадує дорогезну Нутеллу, готується дуже просто на домашній кухні. При цьому собівартість в рази нижче покупної пасти.

Як зробити пасту, розповіла блогер Alina FooDee. Пише rbc.ua.

У таку пасту можна додавати при бажанні горіхи, тоді смак буде максимально схожий на Нутеллу. А можна обійтися без них - буде також дуже смачно.

При цьому в домашній пасті не буде всяких добавок типу консервантів, ароматизаторів і т. д.

Інгредієнти:

Молоко - 100-150 г (чим менше молока, тим густіше вийде шоколадна паста)

Рослинна олія - 150-200 г (обов'язково без запаху)

Сухе молоко або дитяча молочна суміш - 1 ст. л.

Какао - 2 ст. л.

Цукор - 1-2 ст. л. (за смаком)

Ванільний цукор - 10 г

Подрібнені горіхи - 50 г (за бажанням)

Покрокове приготування пасти

У тепле молоко додайте цукор і ванільний цукор. Далі можна вчинити двома способами:

1. Лити рослинну олію тонкою цівкою, регулюючи густоту за бажанням.

2. Влити відразу всю рослинну олію, збивати масло з молоком, утримуючи ніжку блендера на дні склянки, потім повільно її піднімаючи. Чим більше молока і менше олії, тим рідшою вийде паста, і навпаки.

Додати сухе молоко, какао, перемішати до повної однорідності. За бажанням можна додати будь-які горіхи, тільки спочатку їх потрібно подрібнити в кавомолці.

Дати пасті настоятися 1 годину і можна їсти. Після холодильника шоколадна паста буде ще густіше.