Контракти.ua

2393  —  21.02.22
Готуємо скумбрію "як консерви" вдома: візьміть рибу і трохи спецій
Готуємо скумбрію

Смачну і ніжну скумбрію, яка буде нагадувати консерви за смаком і консистенцією, як виявилося, дуже просто приготувати. Для цього потрібно взяти трохи спецій, і запастися терпінням, щоб протомити рибку на вогні як слід.

Рецептом поділилася знаменита блогерка Alina FooDee. Пише rbc.ua.

Інгредієнти на 2 великі риби (1,2 кг нечищеної):

Сіль - 1 ч. л.

Цукор - 1 ч. л.

Вода - 200 г

Лавровий лист - 1 шт.

Коріандр - 1/3 ч. л.

Запашний перець -3-5 горошин

Чорний перець - 7-10 горошин

Рослинна олія без запаху - 70 г

Покрокове приготування риби

Видаліть голову, плавники, нутрощі. Добре промийте скумбрію, обов'язково видаліть чорну плівку всередині. Наріжте рибу на порційні шматочки. Викладіть шматочки в каструлю.

Додайте спеції: запашний перець, чорний перець, коріандр, лавровий лист, сіль і цукор. Влийте воду і рослинну олію.

Поставте каструлю на вогонь, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і млоїть рибу на маленькому вогні 2,5 години. Зніміть каструлю з плити і дайте повністю охолонути.

Статьи по теме
У такому маринаді скумбрія завжди буде смачною, а оселедець - ще смачнішним
У такому маринаді скумбрія завжди буде смачною, а оселедець - ще смачнішним

Любителі рибки пряного посолу обов'язково будуть у захваті від такого маринаду. Навіть цибулю з нього зметуть у лічені хвилини, тому овоча можна додавати багато. І не забудьте про кетчуп!
11.02.22 — 1011

Как засолить скумбрию
Как засолить скумбрию

Скумбрия рыба вкусная и полезная, не отказывай себе в удовольствии кушать этот продукт. Скумбрию можно запекать, коптить, солить. Готовить с ней салаты, паштеты, подавать как основное блюда и как закуску.
14.11.20 — 1406

"Балык" из скумбрии: хитовый рецепт из 70-х

Вкуснейшая закуска — скумбрия, приготовленная на манер балыка. В сети этот рецепт сейчас очень популярен, однако знатоки утверждают, что этот рецепт не новый, а просто переживает новую волну популярности. Скумбрию по этому рецепту готовили еще в 70-х годах минувшего столетия.
13.11.20 — 1712