Контракти.ua

1441  —  15.02.22
Що таке QA тестування та як стати тестувальником
Що таке QA тестування та як стати тестувальником

Абревіатура QA перекладається з англійської мови, як забезпечення якості. До обов'язків QA-інженера входить забезпечення якості розробки ПЗ та проведення його функціонального тестування. Завдання тестувальника інші.

Він тестує вже готовий продукт. Багатьох початківців, які хочуть стати IT-фахівцями, приваблює ця професія. Це пов'язано з тим, що такий напрямок діяльності не потребує досконалого знання мов програмування, необхідності мати великий технічний бекграунд, глибоко розуміти сучасні технології.

Тестування програмного забезпечення – ефективна техніка контролю якості, яка передбачає виконання активностей із планування тестових дій, проведення тестів, обробку та аналіз отриманої інформації.

Головне завдання тестувальника – забезпечення якості. Він виявляє, що не працює у готовому програмному продукті, знає, як це виправити.

Як стати тестувальником

Освоєння нової професії починається зі здобуття теоретичних знань з наступним переходом до практики. Отримати всю необхідну інформацію, яка допоможе надалі побудувати успішну кар'єру, допоможуть курси тестувальників. Бажано знайти такі, де вивчають тестування з нуля. Важливою є структура побудови курсу та його подача, що дозволяє успішно засвоїти максимальну кількість інформації. Також важливий зворотний зв'язок – можливість поставити запитання викладачеві та отримати на них вичерпні відповіді.

Курси тестування програмного забезпечення допоможуть стати затребуваним спеціалістом на ринку праці. Ця спеціальність має низку плюсів:

  • можна освоїти за стислий термін;
  • гідно оплачується;
  • передбачає гарне кар'єрне зростання;
  • завдяки вивченню проєктної системи є можливість урізноманітнити робочий процес.

Що повинен знати тестувальник

Існує певний багаж знань, який повинен мати тестувальник для успішного виконання своїх посадових обов'язків. Отримати їх можна на курсах тестувальника у Києві. Потрібно добре розумітися на певних поняттях і знати, що таке:

  • тестування;
  • забезпечення якості;
  • тест-дизайн;
  • автоматизація тестування (та її види).

Також слід розбиратися в метриках тестування та їх призначенні, знати про рівні тестування, тестові артефакти та їх застосування.

Здобути необхідні знання дозволять курси QA. Після їх проходження ви буде знати теорію, вміти тестувати мобільні та веб-програми, створювати тестові артефакти.